16 februari 2020
Aanvang: 14:30 uur

‘Beethovenjaar 2020’ – Alexander Warenberg (cello) en Nikola Meeuwsen (piano)

‘Beethovenjaar 2020’ – Alexander Warenberg (cello) en Nikola Meeuwsen (piano)

 

Op 16 februari a.s. zouden Alexander Warenberg (cello) en Giuseppe Guarrera (piano) cellosonates van Beethoven en Brahms uitvoeren. Zowel in het programma als bij de uitvoerenden zijn er wijzigingen.

Giuseppe Guarrera blijkt helaas niet beschikbaar te zijn voor het concert. Gelukkig is Alexander’s andere vaste pianist, zijn neef Nikola Meeuwsen, bereid om voor hem in te springen. Voor het programma betekent dit dat alleen de eerste cellosonate van Brahms blijft staan. Verder zullen Alexander en Nikola andere werken spelen.  Het programma wordt nu als volgt:

* Beethoven – Variaties in F-groot opus 66 “Ein Mädchen oder Weibchen” (Mozart)

* Brahms – Cellosonate nr.1 in e-klein opus 38

PAUZE

* Debussy – Cellosonate in d-klein

* Prokofjev – Cellosonate in C-groot

Nikola Meeuwsen (2002!) profileert zich als één van de opvallendste jonge pianotalenten in Nederland. Het Concertgebouw heeft hem de Concertgebouw Young Talent Award 2019 toegekend. In 2014 won hij het Koninklijk Concertgebouw Concours, en in 2012 het Steinway Concours. Hij trad onlangs op met het Residentie Orkest in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Hij gaf solorecitals in Milaan, Bologna, Triëst, Faro en Imola. Kamermuziek speelde hij met het Matangi Kwartet, de violist Alexander Kerr en altviolist Vladimir Mendelssohn. Een pianoduo vormde hij met Igor Roma, Anna Fedorova en Thomas Beijer.

In festivals is Nikola Meeuwsen een graag geziene gast. Hij speelde in het Storioni Festival, het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, het Internationaal Kamermuziekfestival Ede, Festival Classique en in het nieuwe Haagse festival Classical NOW!

Horowitz, Schnabel, Sofronitsky, Cziffra, Rubinstein, Lipatti, Sokolov, Pogorelich, Volodos en Gould zijn de pianisten waar hij het liefst naar luistert. Nadat hij het derde pianoconcert van Rachmaninov met Vladimir Horowitz hoorde, wist Nikola dat hij pianist wilde worden.

Nikola Meeuwsen. Foto: Ronald Knapp

Kaarten bestellen

Dit artikel delen: