19 september 2021
Aanvang: 14:30 uur

‘100 jaar Piazolla’ – Carel Kraayenhof (bandoneon) en Juan Pablo Pobal (piano)

‘100 jaar Piazolla’ –  Carel Kraayenhof (bandoneon) en Juan Pablo Pobal (piano)

 

19 September 2021, 14.30 uur: ‘100 jaar Piazolla’ – Carel Kraayenhof Quartet

100 jaar Piazzolla

Met de theatervoorstelling 100 jaar Piazzolla eren de musici van het Carel Kraayenhof Quartet hun muzikale idool Astor Piazzolla, ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar.

Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale godfather, een ware held, die zijn hele leven beïnvloed en gevormd heeft. Vanaf dat eerste moment op die hotelkamer, waarop Piazzolla aan Kraayenhof vroeg: “Speel eens wat voor me, jongen”, was de liefde wederzijds. Het leven van de grote Hollander met zijn Argentijnse harteklopblijft voor altijd verbonden met de geniale Argentijnse Maestro. Als vader van de tango nuevo nodigde PiazzollaCarel persoonlijk uit om te soleren in zijn Tango ApasionadoDoor het optreden van Kraayenhof bij het koninklijk huwelijk van Willem-Alexander en Maxima werden veel mensen diep ontroerd door de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla.

Kleinkinderen

Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’smuziek. Hij begeleidde Amelita Baltar, de geliefde van Astoren eerste vertolkster van zijn ballades en liederen. Al meer dan 10 jaar reizen deze vier tangueros gezamenlijk over de wereld, met hun Sexteto Canyengue en met het Carel KraayenhofEnsemble. Ook namen zij samen acht CD’s op. Speciaal voor dit theatrale concertprogramma formeerden zij nu het Carel Kraayenhof Quartet. In 100 jaar Piazzolla worden instrumentale juweeltjes afgewisseld met kleurrijke persoonlijke verhalen van Carel en zijn muzikale compañeros.

Nadere informatie

Helaas zijn er geen kaarten meer beschikbaar voor dit concert. Iedereen die een abonnement of een losse kaart heeft gekocht is van harte welkom, met dien verstande dat van u gevraagd wordt om bij de ingang uw QR-code van de CoronaCheck-app te laten zien, of uw papieren vaccinatiebewijs, of een positieve PCR-testuitslag van minder dan 24 uur geleden (Testen voor Toegang). Zo kunnen we iedereen een plek geven zonder de anderhalvemetermaatregel en hoeven we niemand teleur te stellen. Bij het binnenkomen, het zich verplaatsen door de zaal en bij het uitgaan graag een mondkapje dragen; als u eenmaal zit mag het af. Het programma kent geen pauze. Het bestuur van de SCAU hoopt dat het publiek volop zal genieten van de passievolle tango’s van Astor Piazzolla!

Uitverkocht
Dit artikel delen: