14 februari 2021
Aanvang: 14:30 uur

‘Bloedmooi Wijnrood’ Beatrice van der Poel en Tim Eijmaal met een persoonlijk concert vol weemoed

‘Bloedmooi Wijnrood’  Beatrice van der Poel en Tim Eijmaal met een persoonlijk concert vol weemoed

14 FEBRUARI 2021, 14.30 uur: ‘Bloedmooi Wijnrood’

Beatrice van der Poel en Tim Eijmaal met een persoonlijk concert vol weemoed

Beatrice van der Poel speelt haar mooiste liedjes en gloednieuw materiaal van haar album ‘Montere Weemoed’ dat door Frits Spits in zijn programma de Taalstaat werd gelanceerd. Geïnspireerd door haar samenwerking met auteur Thomas Verbogt waarmee ze een voorstelling maakte, bracht ze een nieuw album uit. Beatrice laat zich niet in één hokje plaatsen en zoekt de muzikale grenzen op: pop, jazz, kleinkunst, soul en blues worden met elkaar vermengd. Songs schrijft ze op gitaar of op haar vintage Lapsteel uit 1936. Voor een gedicht van de overleden TV-presentator en dichter Wim Brands schreef ze de muziek.

Beatrice van der Poel en Tim Eijmaal. Foto: Jano van Gool

Gitarist Tim Eijmaal (o.a. bij Sven Hammond, Matt Simons. New Cool Collective) arrangeerde en produceerde het album. Samen brengen ze een gloedvol en persoonlijk concert vol weemoed, blues, poëzie en een aantal vertaalde songs van Jimi Hendrix.

Beatrice van der Poel bracht al eerder albums uit en verleent haar stem regelmatig aan luisterboeken, zoals ‘Judas’ van Astrid Holleeder. Ze won in 2015 de Storytel Luisterboek Award met ‘Een weeffout in onze sterren’ van John Green. Haar voorstelling ‘Electric Lady’ – een Nederlandstalige ode aan Jimi Hendrix – oogstte viersterrenrecensies. Met Thomas Verbogt maakte ze de literaire muziekvoorstelling ‘Montere Weemoed’ (te zien en te horen geweest bij de SCAU in december 2018). Elke week is ze te horen als radio DJ bij 40Up Radio dat uitgezonden wordt op RTV Noord-Holland.

Uitverkocht

Dit artikel delen: