17 december 2017
Aanvang: 14:30 uur

Kerstconcert door vocaal ensemble Corde Vocali

Kerstconcert door vocaal ensemble Corde Vocali

KERSTCONCERT MET BALTISCHE EN BAROK MUZIEK EN BEWERKINGEN VAN NEDERLANDSE KERSTLIEDEREN

Tijdens dit kerstconcert laat Vocaal Ensemble Corde Vocali muziek uit verschillende periodes klinken: van Barok tot Noord-Europese moderne componisten. Zo is er muziek van Monteverdi te horen, die 450 jaar geleden werd geboren, naast die van Valls en Gjeilo uit de achttiende en de twintigste eeuw. Maar ook Buxtehude uit de Barokperiode komt aan bod met het bekende, maar o zo mooie motet ‘Befiehl dem Engel dasz Er komm’. En natuurlijk ook traditionele Engelse Carols en bewerkingen van bekende Nederlandse Kerstliederen. U gaat met een kerstgevoel naar huis! De begeleiding wordt verzorgd door het barokensemble van beroepsmusici van Giardino Musicale: twee violen, cello, luit en orgel.

Enthousiast
Corde Vocali is een ensemble van 14 enthousiaste en ervaren zangers. Het ensemble zingt voornamelijk a capella en hierbij wordt geen tijdvak geschuwd; concerten uit de afgelopen jaren illustreren dit. Zo waren er concerten met Spaanse barokmuziek, romantisch Frans repertoire, oude muziek van o.a. Hildegard von Bingen en de Leidse Koorboeken. Ook werken van hedendaagse componisten maken deel uit van het repertoire.  De concerten stonden onder leiding van verschillende dirigenten, afhankelijk van het repertoire.

Tienjarig jubileum
Corde Vocali viert op 26 november a.s. haar 10-jarig jubileum met een concert in de Nieuwe Kerk te Haarlem (Nieuwekerksplein 36, aanvang 15.00 uur). Deze jubileumuitvoering staat onder de bezielende leiding van Hans Noijens, die ook het Kerstconcert op 17 december a.s. in Uithoorn zal dirigeren.

Kaarten bestellen

Dit artikel delen: