16 oktober 2022
Aanvang: 14:30 uur

‘AMOR’ DOOR THEATERGROEP MUSICA EXTREMA

‘AMOR’ DOOR THEATERGROEP MUSICA EXTREMA

Op zondag 16 oktober 2022 zal muziek- en theatergroep Musica Extrema om 14.30 uur in De Schutse de voorstelling ‘Amor Over de liefde en andere duivels’ opvoeren.

Romantiek, drama en liefde

Sierva Maria is de onbeminde dochter van een zotte Creoolse markies en een slavenhandelaarster. De beet van een dolle hond maakt haar tot de speelbal van bizarre kwakzalvers en fanatieke geestelijken, die vrezen dat zij door de duivel bezeten is. Een jonge priester kan echter niets duivels aan haar ontdekken, slechts pure liefde…  Het boek ‘Over de duivel en andere liefdes’ van de Colombiaanse schrijver Gabriel Garcia Marquez (vooral bekend door ‘Honderd jaar eenzaamheid’)  inspireerde Musica Extrema tot dit muziekprogramma. Het aangrijpende verhaal van de onaantastbare en beeldschone Sierva Maria zit vol romantiek, drama en liefde. Het publiek wordt meegenomen door een dramatisch verhaal en door de mooiste melodieën en liederen uit Zuid-Amerika. ‘Amor’ is het negende theaterprogramma van Musica Extrema.

De kus – Gustav Klimt

Musica Extrema

Sinds haar oprichting in 2003 heeft Musica Extrema een opmerkelijke ontwikkeling doorgemaakt. Het orkest heeft op praktisch alle grote en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al verscheidende malen met dit ensemble kennis mogen maken. De bezetting is niet geheel gebruikelijk, maar bleek mettertijd veel muzikale mogelijkheden met zich mee te brengen. De klank van het orkest is daardoor ook uniek. Op eigen bodem boekte Musica Extrema onder meer succes met voorstellingen als Maestros, Club Vaudeville, Havana, De Mattheus Passie, Missa en de dansvoorstellingen Tango Mania, Tin Pan Alley en Partita.

Tanya Schaap

Oprichter en artistieke motor van Musica Extrema is violiste Tanya Schaap. Ze studeerde klassiek viool aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Vervolgens vertrok zij naar Argentinië om daar verder te studeren bij Fernando Suarez Paz (de vaste violist van de legendarische bandoneonist en componist Astor Piazzolla). Buiten deze groep speelt zij ook in het ‘Café de los Maestros’ – orkest uit Argentinië. Daar neemt ze samen met diezelfde Fernando Suarez Paz de vioolpartijen voor haar rekening. Met dit orkest, het Argentijnse antwoord op de Cubaanse Buena Vista Social Club, tourt Tanya over de gehele wereld.

‘Club Vaudeville’ – een vorig programma van Musica Extrema

Nadere informatie en kaartverkoop

Op de website www.scau.nl zijn online abonnementen en losse kaarten te bestellen. Klik op ‘Tickets’ en ‘Kaarten bestellen’ en volg de instructies. Losse kaarten à € 15 (jongeren onder de 16 jaar à € 7,50) zijn vanaf een week voor de voorstelling ook verkrijgbaar bij de Read Shop (Zijdelwaardplein) en Bruna (Amstelplein) of vanaf een half uur voor aanvang aan de zaal. De deuren van de zaal gaan om 14.00 uur open. Iedereen is van harte welkom!

Kaarten bestellen

Dit artikel delen: