15 december 2019
Aanvang: 14:30 uur

‘Het mysterie van Kerst’ – kerstconcert door Corde Vocali o.l.v. Eric Jan Joosse, m.m.v. Joachim Eijlander, cello

 

‘Het mysterie van Kerst’ – kerstconcert door Corde Vocali o.l.v. Eric Jan Joosse, m.m.v. Joachim Eijlander, cello

 

Na hun zeer succesvolle Kerstconcert van december 2017 in de Thamerkerk keren de zangers van Corde Vocali terug met een nieuw programma rondom Kerst met titel ‘Het mysterie van Kerst’. Werken van o.a. Byrd, Praetorius en Gjeilo passeren de revue. Na de pauze klinken kerstliederen uit alle windstreken. Dit kerstconcert wordt afgesloten met enkele bekende Christmas Carols, waarbij meezingen door het publiek op prijs gesteld wordt!

Al elf jaar lang bestaat dit vocaal ensemble uit dertien enthousiaste zangers met geoefende stemmen en ruime ervaring in de zang. Het ensemble zingt bij voorkeur, maar niet altijd, a capella en muziek uit alle tijden. Het koor kiest er bewust voor om te musiceren met wisselende dirigenten, op projectbasis. Voor het kerstconcert 2019 hebben zij samenwerking gezocht met dirigent Eric Jan Joosse. Verder werkt aan het programma mee de bekende Nederlandse cellist Joachim Eijlander.

Kaarten bestellen


12 januari 2020
Aanvang: 14:30 uur

‘De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween’ – Eric Borrias (verhalenverteller)

 

‘De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween’ –  Eric Borrias (verhalenverteller)

 

Eric Borrias kruipt in de huid van zijn personages en brengt ze tot leven, waardoor zijn optreden meer is dan alleen het vertellen van een verhaal. Ook het buitenland weet hem te vinden: hij is vaste gast op het grootste vertelfestival van Europa in Alden Biezen (België). Hij trad o.a. op in Canada, Engeland, Hongarije, Denemarken, Duitsland en Curaçao.
In 2000 speelde hij de solovoorstelling ‘Binnen de Poorten’, het verhaal van Jules Schelvis, één van de weinige Nederlanders die nazivernietigingskamp Sobibor overleefden. Het bracht hem in contact met Herinneringscentrum Kamp Westerbork, waar hij tot op de dag van vandaag met enige regelmaat optreedt bij herdenkingen, symposia en tentoonstellingen. Ook voor Kamp Vught maakte hij een aantal voorstellingen. Voor zijn spel in ‘Binnen de Poorten’ werd Eric Borrias in 2007 door Stichting Sobibor onderscheiden met de Rachel Borzykowski-penning. In 2016 werd hij door een vakjury unaniem gekozen tot Vertelambassadeur 2016 voor Nederland en Vlaanderen.
Kaarten bestellen


16 februari 2020
Aanvang: 14:30 uur

‘Beethovenjaar 2020’ – Alexander Warenberg (cello) en Giuseppe Guarrera (piano)

 

‘Beethovenjaar 2020’ – Alexander Warenberg (cello) en Giuseppe Guarrera (piano)

 

Cellist Alexander Warenberg (1998) is geboren in Voorburg en komt uit een muzikale familie. Vanaf zijn achtste tot zijn achttiende jaar kreeg hij les van Monique Bartels aan het Conservatorium van Amsterdam. Vanaf 2016 studeert hij bij Frans Helmerson. In oktober 2016 won Alexander de Eerste Prijs en de Publieksprijs op het concours van de Cello Biënnale in Amsterdam. Daarnaast is hij Eersteprijswinnaar van het Internationale Celloconcours Antonio Janigro in Kroatië en won hij eerste prijzen op het Britten Celloconcours, het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent en het Prinses Christina Concours. In 2016 is aan Alexander op het Grachtenfestival in Amsterdam de Bunschoten Jonger Talent Prijs toegekend. Alexander treedt zowel solistisch als in kamermuziekverband op. Sinds 2017 speelt hij in Het Amsterdam Piano Trio samen met Yang Yang Cai (piano) and Shin Sihan (viool). In maart staat hij in de serie Jonge Nederlanders in het Concertgebouw te Amsterdam, maar eerst komt deze ‘Rising Star’ naar Uithoorn. In 2020 is het 250 jaar geleden dat Beethoven geboren werd. Alexander en zijn muzikale pianopartner spelen daarom een vroege en een late cellosonate van deze componist. Ook Brahms is van de partij, hij had een grote bewondering voor Beethoven.
Kaarten bestellen


15 maart 2020
Aanvang: 14:30 uur

‘De sneeuwstorm’ van Poesjkin – Hans Boland (voordrachtskunstenaar) en Oleg Lysenko (accordeon)

 

‘De sneeuwstorm’ van Poesjkin –  Hans Boland (voordrachtskunstenaar) en Oleg Lysenko (accordeon)

 

In een duo-voorstelling van een uur brengen Hans Boland en Oleg Lysenko Alexander Poesjkins magnifieke korte verhaal ‘De sneeuwstorm’. Boland heeft het complete verzamelde werk van Poesjkin vertaald, waarvoor hij in 2015 werd onderscheiden met de Martinus Nijhoff Prijs, de belangrijkste onderscheiding voor literair vertalers. Ook geldt hij als een zeer bekwaam voordrachtskunstenaar. De door Rusland aan hem toegekende Poesjkin-medaille weigerde hij uit protest tegen “gedrag en denkwijze” van Vladimir Poetin.
Lysenko is een virtuoos accordeonist en heeft een voorliefde voor discipline-overschrijdende projecten waarin literatuur en muziek elkaar aanvullen en in elkaar overvloeien. Voor ‘De sneeuwstorm’ heeft hij zich vooral laten inspireren door de ‘muzikale illustraties’ die de bekende componist Georgi Sviridov (1915-1998) in 1975 bij Poesjkins verhaal schreef. Oleg speelt eigen transcripties van ‘De sneeuwstorm’- suite op de bayan.
Kaarten bestellen


19 april 2020
Aanvang: 14:30 uur

‘Russen tussen hemel & aarde’ – slotconcert door het Hexagon Ensemble

 

‘Russen tussen hemel & aarde’ – slotconcert door het Hexagon Ensemble

 

Graag geziene gasten bij de SCAU: de zes leden van het Hexagon Ensemble – vijf blazers en piano.
Ze hebben een sterke band met het Russische repertoire. Dit resulteerde in het opnemen van de CD ‘The Russian Connection’. Ook de concertreizen naar Moskou en Bashkortostan in 2014 en 2015 spelen hierin een belangrijke rol. In dit slotconcert van het seizoen 2019-2020 spelen ze ‘Een avond in Georgië’ van Ippolitov-Ivanov en het Kwintet in Bes van Rimski-Korsakov. Rachmaninov is van de partij met een deel uit zijn Chrysostomos-liturgie: ‘Dostojno est’ (O waarlijk passend is het U zalig te prijzen, Moeder Gods), in een bewerking van Hexagon-hoornist Christiaan Boers. Als muzikale uitsmijter van dit concert en van dit seizoen speelt het Hexagon Ensemble ten slotte de grootse en meeslepende Schilderijententoonstelling van Moessorgsky in een bewerking van Kees Olthuis.
Kaarten bestellen