17 december 2017
Aanvang: 14:30 uur

Kerstconcert door vocaal ensemble Corde Vocali

Kerstconcert door vocaal ensemble Corde Vocali

KERSTCONCERT MET BALTISCHE EN BAROK MUZIEK EN BEWERKINGEN VAN NEDERLANDSE KERSTLIEDEREN

Tijdens dit kerstconcert laat Vocaal Ensemble Corde Vocali muziek uit verschillende periodes klinken: van Barok tot Noord-Europese moderne componisten. Zo is er muziek van Monteverdi te horen, die 450 jaar geleden werd geboren, naast die van Valls en Gjeilo uit de achttiende en de twintigste eeuw. Maar ook Buxtehude uit de Barokperiode komt aan bod met het bekende, maar o zo mooie motet ‘Befiehl dem Engel dasz Er komm’. En natuurlijk ook traditionele Engelse Carols en bewerkingen van bekende Nederlandse Kerstliederen. U gaat met een kerstgevoel naar huis! De begeleiding wordt verzorgd door het barokensemble van beroepsmusici van Giardino Musicale: twee violen, cello, luit en orgel.

Enthousiast
Corde Vocali is een ensemble van 14 enthousiaste en ervaren zangers. Het ensemble zingt voornamelijk a capella en hierbij wordt geen tijdvak geschuwd; concerten uit de afgelopen jaren illustreren dit. Zo waren er concerten met Spaanse barokmuziek, romantisch Frans repertoire, oude muziek van o.a. Hildegard von Bingen en de Leidse Koorboeken. Ook werken van hedendaagse componisten maken deel uit van het repertoire.  De concerten stonden onder leiding van verschillende dirigenten, afhankelijk van het repertoire.

Tienjarig jubileum
Corde Vocali viert op 26 november a.s. haar 10-jarig jubileum met een concert in de Nieuwe Kerk te Haarlem (Nieuwekerksplein 36, aanvang 15.00 uur). Deze jubileumuitvoering staat onder de bezielende leiding van Hans Noijens, die ook het Kerstconcert op 17 december a.s. in Uithoorn zal dirigeren.

Kaarten bestellen


21 januari 2018
Aanvang: 14:30 uur

Nieuwjaarsconcert met pianoduo Beth&Flo: Klassiek met een ‘vleugeltje’ theater.

Nieuwjaarsconcert met pianoduo Beth&Flo: Klassiek met een ‘vleugeltje’ theater.

Pianoduo Beth&Flo brengt een programma, gebaseerd op de Music Hall, het variété-theater in het 19e-eeuwse Engeland, in combinatie met klassiek pianorepertoire uit de 19e eeuw. Beth&Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, studeerden klassiek piano. Ze leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Elsbet en Claudette vormen sindsdien het pianoduo Beth&Flo, dat klassieke recitals geeft en deze opluistert met gesproken en gezongen woord. De muziek in een verhaal of context plaatsen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in hun optredens.
Kaarten bestellen


18 februari 2018
Aanvang: 14:30 uur

Jubileumconcert 25 jaar SCAU: Helicon Blazers Ensemble

Jubileumconcert 25 jaar SCAU: Helicon Blazers Ensemble

In januari 2015 was Helicon al eens te gast met een zeer succesvol concert waar de speelvreugde van af spatte. Een goede reden om ze nog een keer uit te nodigen, nu voor het jubileumconcert ’25 jaar SCAU’. Vanaf de oprichting in 1981 ontwikkelde het ensemble zich tot een professioneel dubbelkwintet, met veel optredens in de Euregio. Helicon biedt zowel beroepsmusici als conservatoriumstudenten een gelegenheid om kennis te maken met kamermuziek en al doende podiumervaring op te doen. De leden van het ensemble zijn afkomstig uit Limburg. Zij komen graag nog een keer naar Uithoorn voor dit feestelijke jubileumconcert met o.a. werken van Mozart, Debussy, Elgar en Dvorak.
Kaarten bestellen


18 maart 2018
Aanvang: 14:30 uur

Elke Vierveijzer met ‘Zonder Genade’

Elke Vierveijzer met ‘Zonder Genade’

Elke Vierveijzer ( gitaar en zang) en een begeleidende pianist brengen het programma ‘Zonder Genade’Elke Vierveijzer, finalist van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015, studeerde in 2014 af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. In haar voorstelling ‘Zonder Genade’ toont zij een unieke combinatie van literaire Nederlandse kleinkunstteksten en volle muzikaliteit. Dat resulteert in adembenemende liederen die altijd wel ergens schuren of juist onverwacht  troostend zijn.
Kaarten bestellen


22 april 2018
Aanvang: 14:30 uur

Slotconcert door pianist Hannes Minnaar

Slotconcert door pianist Hannes Minnaar

Het slotconcert van dit jubileumseizoen wordt verzorgd door Hannes Minnaar, een van Nederlands meest succesvolle pianisten. Als prijswinnaar van grote concoursen in Genève (Concours de Genève 2008) en Brussel (Koningin Elisabeth Wedstrijd 2010) wist hij internationaal de aandacht op zich te vestigen. In 2016 werd aan hem de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt, de hoogst mogelijke onderscheiding . Hannes soleert bij vele orkesten en maakt ook furore als kamermusicus met zijn Van Baerle Trio. Zijn CD’s worden alom bejubeld; in september 2016 verscheen zijn derde soloalbum met louter werken van Fauré. Naast muziek van deze componist speelt hij tijdens dit concert werken van Schubert, Franck en Brahms.
Kaarten bestellen