21 september 2025
Aanvang: 14:30 uur
Speelman & Speelman met … een nieuw programma (in de maak)

Speelman & Speelman is een cabaretduo, bestaande uit Joost en Daan Speelman, begeleid door gitarist Wim van der Meulen.

In hun jeugd willen de broers Daan en Joost Speelman maar drie dingen: voetballen, muziek maken en op een podium staan. Al snel staan ze echter meer op een podium dan op het veld. Muziek maken doen ze al vroeg. Daan zingt en Joost krijgt muziekles. Al op jonge leeftijd schrijven ze samen eigen liedjes en op hun zeventiende treden ze voor het eerst op in het theater. Daar begint de podiumcarrière van Speelman & Speelman. In 2002 volgen Daan en Joost een opleiding aan de theateracademie. Ze spelen tijdens en na hun studie regelmatig op Oerol. In 2005 worden Speelman & Speelman tweede bij het Amsterdams Kleinkunstfestival. Dit is de start voor de eerste officiële theatervoorstelling ‘Niet over één spoor’. Ze schrijven deze voorstelling samen met Lars Boom, die ook de regie voor zijn rekening neemt. Ook zijn de broers te zien tijdens het roemruchte televisieprogramma ‘Spuiten en Slikken’ van BNN waar ze hun lied over drugs, ‘Retestrak,’ live uitvoeren. Tijdens hun voorstellingen mixen Daan en Joost verhalen, scènes en liedjes tot een geheel. De liedjes vullen de verhalen aan en de scènes leiden de liedjes weer in.
bron: Hannolans – Wikipedia

Kaarten bestellen

19 oktober 2025
Aanvang: 14:30 uur
Bach, Brahms, Schubert en Sjostakovitsj Pianorecital door Hannes Minnaar

Goede wijn behoeft geen krans. Voor de derde keer komt Hannes Minnaar naar Uithoorn met een speciaal programma dat uit twee sterk contrasterende delen bestaat. Voor de pauze speelt hij de zes pianostukken Opus 118 van Brahms en de Sonate nr. 13 D. 664 van Schubert. Na de pauze een selectie uit Das Wohltemperierte Klavier van Bach en de Preludes en Fuga’s van Sjostakovitsj. Deze componist verzette zich via zijn muziek tegen de dictatuur van Stalin. Hij liet zich daarbij inspireren door Bach. Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat Sjostakovitsj overleed.

Pers en publiek beschrijven Hannes Minnaar als een pianist die de essentie van de muziek weet over te brengen. Ze prijzen zijn spontaniteit, natuurlijk spel en ongedwongenheid, die niet in oppervlakkigheid verzandt. Minnaar won erkenning onder andere bij het Concours de Genève (2008, tweede prijs) en de Koningin Elisabethwedstrijd (2010, derde prijs). In 2016 kreeg hij de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt.

Minnaar treedt als solist en met orkest op in heel Europa en daarbuiten. Herbert Blomstedt, Antony Hermus, Xian Zhang en Jirí Belohlávek zijn enkele van de dirigenten waarmee hij samenwerkte. Tevens is hij een gepassioneerd kamermusicus, onder andere in het Van Baerle Trio, dat hij met Maria Milstein en Gideon den Herder oprichtte. Zijn opname van Beethovens Keizersconcert met het Nederlands Symfonieorkest en Jan Willem de Vriend werd verkozen tot aanbevolen opname door het BBC Radio 3-programma Building a Library. Ook zijn solo-cd’s worden lovend ontvangen. Over zijn debuut-cd met werken van Rachmaninoff en Ravel schreef Gramophone: ‘Hij is een overtuigend klankschilder en een vurig Romanticus. Een natuurtalent met een gedurfde inslag.’ Over Nox, zijn cd met werken van Schumann, Ravel en en een speciaal gecomponeerde cyclus van Robert Zuidam, schreef Het Parool: ‘Minnaar voegt zich in het rijtje met de grote pianisten van onze tijd.’ Zijn opname van de Goldbergvariaties kreeg eveneens veel bijval, waaronder een Diapason d’Or.

Onder de hoogtepunten van de afgelopen seizoenen behoren recitals met de 24 preludes en fuga’s opus 87 van Dmitri Sjostakovitsj (die ook op cd zijn uitgebracht) en de Nederlandse premiere van Jörg Widmanns Trauermarsch met het Radio Filharmonisch Orkest en James Gaffigan bij een ZaterdagMatinee in het Concert¬gebouw.

Kaarten bestellen

16 november 2025
Aanvang: 14:30 uur
Martijn Schok Trio piano, drums en bas) met boogie woogie en blues.

Martijn Schok (1974) is een begrip op het gebied van boogie woogie en pianoblues. Naast zijn optredens in Nederland wordt hij regelmatig gevraagd voor jazz- en bluesfestivals in Europa en de USA. Naast de swingende boogie woogie stijl heeft Martijn een uitgebreid en gevarieerd eigen repertoire opgebouwd binnen de nauw verwante en door hem zeer geliefde genres blues, early rhythm ’n blues en soul-jazz (met name de vroege stijl van Ramsey Lewis).


Martijn Schok heeft de German Pinetop Boogie Woogie Award “Pianist des Jahres” 2013 en 2014 ontvangen. Deze onderscheiding is de belangrijkste muziekprijs voor Boogie Woogie in Duitsland en werd voor de derde keer uitgereikt. Zijn speelstijl kenmerkt zich door veel swing, een stevige groove en grote virtuositeit. Duidelijk is te horen dat hij veel respect en bewondering heeft voor de muziek van de vroege Amerikaanse boogie woogie en blues pioniers. Martijn wordt dan ook gezien als een van de beste vertolkers van de authentieke boogie woogie en piano blues stijl. Zijn optredens bieden een varieteit aan Amerikaanse ‘roots’ piano stijlen, altijd met als gemeenschappelijk kenmerk: swing, virtuositeit en groove.

Naast zijn kwaliteiten als pianist, is Martijn de Artistic Director van het Internationale Boogie Woogie Festival Holland. Tijdens dit festival spelen vele vooraanstaande boogie woogie en blues pianisten uit de gehele wereld. Tevens is Martijn oprichter en voorzitter van de Stichting Boogie Promotions Holland, die ten doel heeft Boogie Woogie en Pianoblues in Nederland te promoten.

Kaarten bestellen

21 december 2025
Aanvang: 14:30 uur
Kerstconcert door Alphens Kamerkoor Cantabile

Het Alphens Kamerkoor Cantabile is in de afgelopen tijd helemaal vernieuwd. Het is nu een projectkoor dat jaarlijks twee projecten organiseert: een passieconcert en een kerstconcert. Onder de bezielende leiding van dirigent Simon Stelling brengen zij bekende en onbekende kerstliederen uit alle windstreken. Cantabile is wat betreft zuiverheid en emotionele expressie het beste kamerkoor uit de regio. Laat je raken.

Alphens Kamerkoor Cantabile zingt al bijna 40 jaar onder leiding van Simon Stelling met veel passie de mooiste kamerkoormuziek – vaak a capella, soms met instrumentale begeleiding. Naast klassieke werken, zoals van Luis de Victoria, zingt het koor ook veel hedendaagse koormuziek van o.a. Rutter, Jenkins, Gjeilo, Arnesen en Whitacre. Kenmerkend voor het koor is de zuivere, heldere, bijna ijle klank. Cantabile verzorgde verschillende Nederlandse premières, zoals van ‘Fifth Continent: A gift from the sea’ van Paul Patterson, en ‘The Holy Spirit Mass’ (met orgelbegeleiding) van Kim Arnesen. Op het internationale Korenfestival Tonen 2000 won Cantabile in 2016 goud. Cantabile verzorgt in principe twee concerten per jaar: een concert in het voorjaar en het traditionele kerstconcert in december. Voor elk concert is er een repetitieperiode van tien weken waarin het koor gericht toewerkt naar het optreden.

Kaarten bestellen

18 januari 2026
Aanvang: 14:30 uur
Beth & Flo met de nieuwe concertvoorstelling ‘Zoveel meer’

Een sonate spelen van Beethoven, een prelude van Scriabin, een fuga van Bach: kunst! Een piano volgooien met pingpongballen? Méér kunst! Wanneer is iets kunst? Beth & Flo zouden het moeten weten, ze zijn niet voor niets aan het conservatorium ingewijd in de “grote kunst” van de klassieke muziek. En nu maken ze “kleinkunst”. Alsof zij nog zoveel meer kunnen bijdragen. Want als alles er al is, wat is dan zoveel meer?

Beth & Flo staan voor de unieke mix van virtuoos pianospel, sprankelende liedjes en absurdistische humor. In hun nieuwe programma”Zoveel meer” staat één ding vast: deze nieuwe voorstelling is méér. Meer cabaret. Meer klassieke muziek. Véél meer Beth & Flo!

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, studeerden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij beiden hun Masterdiploma klassiek piano behaalden. Het duo valt op door hun frisse energie, eensgezind samenspel en door de verrassende vorm van concerteren die zij de afgelopen jaren ontwikkelden. Dit bracht hen in 2020 tot de Finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF). De jury omschreef hen als “een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes”. De cabaretvoorstelling Niet wat je denkt, hun absurdistische programma vol klassieke werken, was seizoen 2021-2022 in theaters door heel Nederland te zien. In seizoen 2022-2023 ging Niet wat je denkt in reprise. Vanaf september 2023 was het tweede cabaretprogramma Ander Onderwerp te zien in de theaters.

Kaarten bestellen

15 februari 2026
Aanvang: 14:30 uur
Dvorak, Mozart en Turina Kamermuziek door het Marigold Piano Quartet

Deze combinatie van instrumenten – drie strijkers en een piano – was nog niet eerder bij de SCAU te horen. ‘Marigold’ betekent goudsbloem: hun eerste repetitieruimte was aan de Goudsbloemstraat in Amsterdam. Mengjie Han (piano), Ruña ’t Hart (viool), Connie Pharoah (altviool) en Kalle de Bie (cello) spelen drie fantastische pianokwartetten: van Mozart het tweede pianokwartet KV 493, gevolgd door het driedelige pianokwartet Opus 67 van Turina, met veel Andalusische ritmes, en tenslotte van Dvorak het warmbloedige tweede pianokwartet Opus 87, met talrijke invloeden van Tsjechische volksmuziek.

Ruña en Kalle spelen al van jongs af aan samen in het ensemble ‘The Fancy Fiddlers’, geleid door de bekende vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. In 2022 leerden ze Connie Pharoah en Mengjie Han kennen en besloten ze samen het Marigold Piano Quartet te vormen. Het kwartet staat voor een gepassioneerde en oprechte aanpak van het pianokwartet- repertoire in alle stijlperiodes, met een nadruk op communicatie en dialoog.
Ruña volgde haar studie aan het conservatorium van Amsterdam bij Coosje Wijzenbeek, Vera Beths en Shunske Sato. Ze behaalde haar masterdiploma in september 2018 met de onderscheiding cum laude. In 2016 ontving Ruña de vioolbeurs van het Kersjesfonds.
Connie studeert voor haar Masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam bij Nobuko Imai en Marjolein Dispa. Voorheen studeerde ze aan de Royal Academy of Music en de Royal College of Music in Londen, waar ze haar Bachelor afsloot met onderscheiding. Ook won ze de RCM Viola Prize. Kalle studeerde bij Jeroen den Herder, Jelena Očić, Dmitri Ferschtman en Reinhard Latzko aan de Conservatoria van Amsterdam en Wenen. Hij won prijzen tijdens het Prinses Christina Concours, de III Elsky Competition Minsk en de 12th International Competition for Young Musicians ‘Ferdo Livadic’ in Samobor, Kroatië.
Mengjie vormde na zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn het succesvolle Amatis Trio, waarmee hij concerten heeft gegeven in de meest prestigieuze zalen over de hele wereld, zoals o.a. het Concertgebouw Amsterdam, Wigmore Hall Londen, de Elbphilharmonie Hamburg en Konzerthaus Berlijn. Hij werd benoemd tot BBC New Generation Artist en ECHO Rising Stars en was winnaar van de Fellowship Award van de Borletti-Buitoni Trust en de Kersjesprijs.

Kaarten bestellen

15 maart 2026
Aanvang: 14:30 uur
Beatrice van der Poel (zang en gitaar) en schrijver Thomas Verbogt: “Montere weemoed vliegt uit” .

Montere Weemoed (ook bij de SCAU geweest) ging over veel: de liefde, de verwondering over het alledaagse, onze verlegenheid om nogal wat verschijnselen en hoe vernuftig het leven zich tegen ons kan keren. Liedjes en verhalen, het publiek had een mooie anderhalf uur. En nu komt er een vervolg: Montere Weemoed Vliegt Uit! Een voorstelling die nog intenser wordt. Hilariteit en melancholie gaan hand in hand. Gloednieuwe liedjes, tintelende verhalen, alles komt onontkoombaar dichtbij. En ook is het een eerbetoon aan de verbeelding, hoe het echte leven door het bedachte leven wordt verzacht. Het bedachte leven is dan ook het echte leven. Een must voor liefhebbers van literatuur, het Nederlandstalige lied en poëzie. Verhalen met een zachte glans van melancholie. Over donker en bitter gemoed, de lichtpuntjes in het bestaan en dat alles omlijst met prachtige liederen. Een hartverwarmend duo. Het kan geen toeval zijn: dit concert valt precies in de Boekenweek 2026.

Auteur Thomas Verbogt schreef diverse romans, toneelstukken en verhalenbundels en werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en de ECI Literatuurprijs 2016 voor zijn boek Als de Winter voorbij is. Hij ontving de zilveren erepenning van de stad Nijmegen. Thomas is een bekend en geliefd columnist in dagblad De Gelderlander.
Zangeres en liedjesschrijfster Beatrice van der Poel (een graag geziene gast bij de SCAU) zong in vele bands en na een samenwerking met Maarten van Roozendaal besloot ze in het Nederlands te gaan schrijven. Ze bracht diverse albums uit en voor haar Nederlandstalige vertolkingen van Jacques Brel’s klassiekers in ‘Beatrice Zingt Brel’ ontvangt ze lovende reacties.

Kaarten bestellen

19 april 2026
Aanvang: 14:30 uur
Brahms, Chopin, Debussy, Mendelssohn en Schumann Slotconcert met Camiel Boomsma (piano) en Marieke Vos (klarinet)

Camiel Boomsma – ‘de dichter’ op de piano – was al vaker in Uithoorn, maar nog nooit samen met zijn levenspartner Marieke Vos op klarinet. Zij sluiten het seizoen op sublieme wijze af met een selectie uit ‘Lieder ohne Worte’ van Mendelssohn, de eerste Rapsodie van Debussy, de Fantasiestücke Opus 73 van Schumann, een selectie uit de Nocturnes van Chopin (piano solo) en als klapstuk de eerste klarinetsonate opus 102 van Brahms.

Pers en publiek prijzen de buitengewoon mooie klank en het unieke toucher van Camiel Boomsma. Zijn persoonlijke manier van spelen heeft hem naar veel gerenommeerde concertzalen gebracht (o.a. Amsterdams Concertgebouw, Bayreuth, Venetië en Londen).
Voor Camiel Boomsma creëert muziek prachtige herinneringen op vele niveaus. Deze kunnen abstract zijn, maar ze verbinden hem ook met plaatsen, mensen, gebeurtenissen en periodes in zijn leven. Camiel streeft er altijd naar dat de luisteraar zijn artistieke intenties hoort en voelt. Het is prachtig en inspirerend om na een concert met het publiek te spreken en te horen over hun favoriete stuk, hun indrukken en ervaringen. Hij praat ook vaak over verschillende pianistische interpretaties met zijn moeder en zijn vrienden. Zijn spel wordt omschreven als gevoelig, expressief en met diepgang. Naast zijn carrière als musicus is Boomsma ook schrijver. In 2021 verscheen zijn boek ‘Brieven aan de Meesters’.

Marieke Vos is een Nederlandse klarinettiste en kamermusicus. In seizoen 2024/2025 is Marieke Vos tot Artist in Residence benoemd bij de Nederlands Duitse concertserie Mozartkring Gelre Niederrhein. In 2022 verscheen de debuut CD van klarinettiste Marieke Vos en pianist Camiel Boomsma genaamd ‘Sliding Doors’ bij het platenlabel Etcetera Records. Op deze CD staan naast duo werken verrassende kamermuziekwerken. Marieke Vos is Leitner en Kraus Clarinet Artist en oprichter van het Nederlands Kamermuziek Ensemble, een musici collectief, waarmee zij in binnen- en buitenland concerten geeft. In april 2025 wordt haar tweede CD uitgebracht, genaamd ‘Souvenir du Voyage’ waarop zij samen met het Ruysdael Kwartet klarinetkwintetten van W.A. Mozart en Bernard Herrmann speelt. Marieke Vos en Camiel Boomsma lanceerden in 2020 de succesvolle serie ‘Mirantibus Concerten’. In deze concertserie spelen zij de mooiste kamermuziekwerken samen met collega musici. Mirantibus ontvangt lovende recensies van pers en media.

Kaarten bestellen