17 maart 2024
Aanvang: 14:30 uur

‘Ensuite’ Pianoduo Beth & Flo

 

Beth en Flo waren in 2018 bij de SCAU te gast en dat viel zeer in de smaak. Ze spelen niet alleen prachtig, maar ze zingen ook heel goed en schuwen de cabareteske aanpak niet. Beth & Flo: twee klassiek geschoolde pianistes die een brug slaan tussen de concertzaal en het theater. Klassieke muziek op hoog niveau  gecombineerd met pakkende teksten, fysiek theater en een flinke dosis humor!

Het nieuwe concertprogramma heet ‘Ensuite’ en speelt zich af in het Parijs van begin twintigste eeuw. Ravel, Milhaud, Debussy en Stravinsky spelen hier een rol. We zijn – met het publiek – in Le Boeuf sur le Toit: niet alleen de titel van een werk van Milhaud, maar ook de naam van een befaamde bar in Parijs. Alle grote namen uit die tijd traden hier op. De componisten die we hierboven noemden, maar ook Dhiagilev, Hemingway en Charlie Chaplin. In het broeierige, opgewonden Franse sfeertje binnen in die bar kan van alles gebeuren. De muziek die voorbijkomt is o.a.: Scaramouche en natuurlijk Le Boeuf sur le Toit van Milhaud; delen uit Le Sacre du Printemps van Stravinsky; nieuwe, prikkelende werken die componist O. Davis speciaal voor Beth&Flo schreef; en de Moldau van Smetana, inmiddels al enkele jaren het pièce de resistance omdat dit stuk overal wordt teruggevraagd en zij er zelf ook geen genoeg van kunnen krijgen.

Kaarten bestellen

21 april 2024
Aanvang: 14:30 uur

Feestelijke slotconcert – ‘Carte Blanche voor Bob Berkemeier’ Clara de Vries (sopraan), Hanka Clout (klarinet) en Steven Faber (piano)

 

In december 2023 viert voorzitter van de SCAU Bob Berkemeier zijn 75ste verjaardag. Daarom krijgt hij carte blanche in deze feestelijke seizoensafsluiting. Bob heeft fantastische musici uitgenodigd: zijn ‘muzikale vriendin’ Clara de Vries (sopraan), klarinettist Hanka Clout en pianist Steven Faber. Clara de Vries woont in Zwolle en is een gerenommeerd zangeres en zangpedagoge, die veertien jaar lang les heeft gehad van de internationaal bekende alt Aafje Heynis, en daarna van Charlotte Margiono. Zij is daardoor stevig geworteld in de traditie van de Hollandse zangschool. Ze heeft meegewerkt aan opera’s van o.a. Händel en Adams en tournees gemaakt door Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Canada, Korea, Singapore en Indonesië.

Met z’n drieën brengen zij het romantische ‘Der Hirt auf dem Felsen’ van Schubert en een aria uit de opera ‘La Clemenza di Tito’ van Mozart; deze aria bevat een grote klarinetsolo, die hij schreef voor een bevriende klarinettist in het orkest. Klarinet en piano spelen de hoofdrol in de Fantasiestücke van Schumann. Hanka Clout en Steven Faber soleren allebei in werken van twee vrouwelijke componisten: Bacewicz (klarinet) en Lili Boulanger (piano). Wat een feest!

Kaarten bestellen