16 oktober 2022
Aanvang: 14:30 uur

‘AMOR’ DOOR THEATERGROEP MUSICA EXTREMA

 

Op zondag 16 oktober 2022 zal muziek- en theatergroep Musica Extrema om 14.30 uur in De Schutse de voorstelling ‘Amor Over de liefde en andere duivels’ opvoeren.

Romantiek, drama en liefde

Sierva Maria is de onbeminde dochter van een zotte Creoolse markies en een slavenhandelaarster. De beet van een dolle hond maakt haar tot de speelbal van bizarre kwakzalvers en fanatieke geestelijken, die vrezen dat zij door de duivel bezeten is. Een jonge priester kan echter niets duivels aan haar ontdekken, slechts pure liefde…  Het boek ‘Over de duivel en andere liefdes’ van de Colombiaanse schrijver Gabriel Garcia Marquez (vooral bekend door ‘Honderd jaar eenzaamheid’)  inspireerde Musica Extrema tot dit muziekprogramma. Het aangrijpende verhaal van de onaantastbare en beeldschone Sierva Maria zit vol romantiek, drama en liefde. Het publiek wordt meegenomen door een dramatisch verhaal en door de mooiste melodieën en liederen uit Zuid-Amerika. ‘Amor’ is het negende theaterprogramma van Musica Extrema.

De kus – Gustav Klimt

Musica Extrema

Sinds haar oprichting in 2003 heeft Musica Extrema een opmerkelijke ontwikkeling doorgemaakt. Het orkest heeft op praktisch alle grote en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al verscheidende malen met dit ensemble kennis mogen maken. De bezetting is niet geheel gebruikelijk, maar bleek mettertijd veel muzikale mogelijkheden met zich mee te brengen. De klank van het orkest is daardoor ook uniek. Op eigen bodem boekte Musica Extrema onder meer succes met voorstellingen als Maestros, Club Vaudeville, Havana, De Mattheus Passie, Missa en de dansvoorstellingen Tango Mania, Tin Pan Alley en Partita.

Tanya Schaap

Oprichter en artistieke motor van Musica Extrema is violiste Tanya Schaap. Ze studeerde klassiek viool aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Vervolgens vertrok zij naar Argentinië om daar verder te studeren bij Fernando Suarez Paz (de vaste violist van de legendarische bandoneonist en componist Astor Piazzolla). Buiten deze groep speelt zij ook in het ‘Café de los Maestros’ – orkest uit Argentinië. Daar neemt ze samen met diezelfde Fernando Suarez Paz de vioolpartijen voor haar rekening. Met dit orkest, het Argentijnse antwoord op de Cubaanse Buena Vista Social Club, tourt Tanya over de gehele wereld.

‘Club Vaudeville’ – een vorig programma van Musica Extrema

Nadere informatie en kaartverkoop

Op de website www.scau.nl zijn online abonnementen en losse kaarten te bestellen. Klik op ‘Tickets’ en ‘Kaarten bestellen’ en volg de instructies. Losse kaarten à € 15 (jongeren onder de 16 jaar à € 7,50) zijn vanaf een week voor de voorstelling ook verkrijgbaar bij de Read Shop (Zijdelwaardplein) en Bruna (Amstelplein) of vanaf een half uur voor aanvang aan de zaal. De deuren van de zaal gaan om 14.00 uur open. Iedereen is van harte welkom!

Kaarten bestellen


30 oktober 2022
Aanvang: 14:30 uur

Lenny Kuhr – Het lied gaat door

 

We kennen Lenny Kuhr natuurlijk allemaal van haar winnende liedje De troubadour op het Eurovisiesongfestival van 1969. Maar ze is zoveel meer dan dat. Ze is een Nederlandstalige chansonnière met een heel eigen stijl en liedjes van hoog niveau.
Intiem, muzikaal en indringende teksten.

“In dit concert sta ik stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor. De mens en de zanger vergaan, maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Het besef dat alle dingen komen en gaan binnen het tijdloze gegeven dat wij zijn, stemt tot weemoed en tot vreugde. En tot alle muziek die in dit programma te horen zal zijn.”

Met Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar.

Kaarten bestellen


20 november 2022
Aanvang: 14:30 uur

‘Mystiek’: strijkkwartetten van Linker, Debussy en Beethoven – Dostojevski Kwartet

 

In maart 2021 zou het Dostojevski Kwartet – bestaande uit vier vrouwen – in Uithoorn komen spelen. Helaas gooide ook toen het coronavirus roet in het eten. Ook zij krijgen een herkansing en wel op 20 november 2022. Het thema van hun programma is ‘Mystiek’. Mystiek is de zoektocht naar verbinding met iets allesomvattends, een ervaring waarin het ego als een druppel in de zee verdwijnt in een groter geheel. Sommige mensen vinden dat gevoel in de natuur, anderen tijdens gebed of meditatie, of bij het luisteren naar muziek. Het Dostojevski Quartet volgt Linker, Beethoven en Debussy in hun zoektocht naar het transcendente. Het kwartet  werd in 2014 opgericht en wordt alom geprezen om haar energieke en bevlogen samenspel.
Kaarten bestellen


11 december 2022
Aanvang: 14:30 uur

Familieprogramma rondom Harry Bannink Cor Bakker, Fay Lovsky en Remco Vrijdag

 

Cor Bakker, Fay Lovsky en Remco Vrijdag zouden in maart 2022 de zondagmiddag opluisteren met een familieprogramma rondom de liedjes van Harry Bannink. Helaas bleek Remco Vrijdag toen verhinderd. Ze nemen revanche op 11 december 2022 en brengen in een fantastisch theaterconcert de allerleukste en ontroerendste liedjes uit het enorme repertoire van Harry Bannink. Dus kom met de hele familie en zing uit volle borst mee met klassiekers als ‘De kat van Ome Willem’ en ‘M’n Opa’.
Kaarten bestellen


18 december 2022
Aanvang: 14:30 uur

Kerstconcert ‘Licht in de duisternis’ – Kamerkoor Cantabile

 

Het uit Alphen aan den Rijn afkomstige kamerkoor Cantabile kon in december 2021 het kerstconcert niet uitvoeren vanwege de toen geldende lockdown in verband met het coronavirus. Vanaf september 2021 waren de zangers en zangeressen enthousiast aan het oefenen, dus dit was een grote teleurstelling. Ze komen daarom graag alsnog naar Uithoorn om onder de bezielende leiding van dirigent Simon Stelling op 18 december 2022 kerstliederen uit alle windstreken te zingen onder het motto ‘Licht in de duisternis’.

Het publiek mag zich verheugen op een sfeervol concert, afgesloten met Christmas Carols, swingende kerstliedjes en samenzang.

Kaarten bestellen


8 januari 2023
Aanvang: 14:30 uur

Nieuwjaarsconcert ‘Bohemen een muzikale reis langs de Donau’ – Amsterdam Wind Quintet

 

Het concert door het Amsterdam Wind Quintet moest in januari 2021 ‘afgeblazen’ worden vanwege de anti-corona-maatregelen. Twee jaar later, op 8 januari 2023, blazen zij nu toch de spinnenwebben van het oude jaar weg en luiden zij het nieuwe jaar in met het programma ‘Bohemen – een muzikale reis langs de Donau’. Bohemen was eeuwenlang een van de culturele, politieke en religieuze middelpunten van Europa, een regio die zich kenmerkte door tegenstellingen en conflicten, maar ook door schoonheid en vernieuwing. Een lichtvoetig en veelzijdig concert wordt het, met o.a. een blaaskwintet van Reicha en ‘De Moldau’ van Smetana.
Kaarten bestellen


19 februari 2023
Aanvang: 14:30 uur

‘Frauen, Liebe und Leben’ – Francine Vis, Helena Basilova en Eva van Grinsven

 

In oktober 2019 zouden de drie muzikale vriendinnen Helena Basilova (piano), Eva van Grinsven (saxofoon) en Francine Vis (mezzo-sopraan) het programma ‘Frauen, Liebe und Leben’ uitvoeren. Helaas werd Francine, die werkt bij de Deense opera in Kopenhagen, geveld door ziekte, waardoor het feest niet doorging. Dankzij het improvisatietalent van Helena en Eva werd het toch een memorabel concert. Zij verdienen een tweede kans en die krijgen ze op 19 februari 2023 met een gevarieerd programma waarin De Vrouw de hoofdrol speelt: moeder, echtgenote, muze, minnares en femme fatale. Liederen van o.a. Schumann (liederencyclus ‘Frauenliebe und –leben’) en Brahms met als uitsmijter fragmenten uit de opera ‘Carmen’ van Bizet.
Kaarten bestellen


19 maart 2023
Aanvang: 14:30 uur

‘Laat dat nou maar aan mij over’ – Vincent Bijlo

 

Op 19 maart 2023 verwelkomen we de veelzijdige cabaretier, schrijver en podcastmaker Vincent Bijlo met zijn nieuwste programma ‘Laat dat nou maar aan mij over’. We hebben geen lachgas nodig om te lachen en geen rouge om er blozend uit te zien.  Kijk in de spiegel met je ogen dicht en je ziet je echte zelf, echte verlichting is binnenverlichting. Laat dat nou maar aan Bijlo over. Laat hem wat lucht in het leven blazen. Verlaat opgeladen en wat lichter het theater.
Kaarten bestellen