19 december 2021
Aanvang: 14:30 uur

*GEANNULEERD!!* KERSTCONCERT 19 DECEMBER 2021 *GEANNULEERD!!*

 

GEANNULEERD
Na het sublieme optreden van meesterpianist Hannes Minnaar op zondag 21 november j.l. verheugen we ons op het tweejaarlijkse kerstconcert op zondag 19 december a.s. Dan verwelkomen we op het podium van De Schutse Alphens Kamerkoor Cantabile onder de bezielende leiding van dirigent Simon Stelling. In het verleden zijn ze al eerder bij de SCAU te gast geweest, met groot succes, toen nog in de Thamerkerk.

Cantabile brengt een zeer afwisselend kerstprogramma. Onder de titel ‘Licht in de duisternis’ komt kerstmuziek uit alle windstreken voorbij. Naast vertrouwde composities brengen de zangers ook recentere werken voor het voetlicht, o.a. van James MacMillan, Philip Stopford en Ola Gjeilo.
Ook twee serene koorstukken uit de Franse traditie ontbreken niet: ‘Het afscheid van de herders aan de heilige familie’ uit ‘L’ Enfance du Christ’ van Berlioz en Cantique de Jean Racine van Fauré.
Tussen de bedrijven door speelt Simon Stelling op orgel en piano twee keer een muzikaal intermezzo.
De begeleiding van het koor wordt verzorgd door Alexander Schippers, een leerling van Simon Stelling. Het programma kent geen pauze.


Programma (zonder pauze!)

1. Once in Royal David’s City

2. Oh come, all ye faithful

3a. In the bleak midwinter
b. Gabriel’s Message
c. Omni die dic Mariae

4. Intermezzo

5a. O Radiant Dawn – James MacMillan
b. Do not be afraid – Philip W.J. Stopford
c. The Ground – Ola Gjeilo

6a. l’Adieu des Bergers á la Sainte Famille – Hector Berlioz
b. Cantique de Jean Racine – Gabriel Fauré

7. Intermezzo

8a. Es ist ein Ros entsprungen
b. Stille Nacht
c. O du fröhliche

9a. Candlelight Carol – John Rutter
b. I’ll be home for Christmas
c. Go tell it on the Mountains

10. Hark the herald angels sing
————————————————————————–

Kaarten zijn te koop via deze website; ga naar ‘Tickets’ of ‘Kaarten bestellen’ en volg de instructies. Ongeveer een week van te voren begint de verkoop van losse kaarten in de boekhandels Read Shop Express (Zijdelwaardplein) en Bruna (Amstelplein). Ze kosten € 15,– per stuk; jongeren tot en met 16 jaar betalen slechts €7,50. Toegang is alleen mogelijk met de QR-code (groen vinkje) van de CoronaCheck, met een negatief PCR-testresultaat van maximaal 24 uur oud (Testen voor toegang), of met een papieren vaccinatiebewijs. Mondkapje hoeft niet, mag wel.
Voor vragen en informatie kunt u terecht bij de secretaris van de SCAU, Anton Furnee;
zijn e-mailadres is: secretariaat.scau@gmail.com

En nu maar duimen, hopen en bidden – al naar gelang uw overtuiging – dat het allemaal door zal gaan… Mochten de coronaregels onverhoopt strenger worden waardoor het kerstconcert niet door kan gaan, dan krijgt u uiteraard uw geld terug. Of u kiest ervoor om het bedrag te doneren aan de SCAU.

GEANNULEERD


16 januari 2022
Aanvang: 14:30 uur

‘Het lied gaat door’ – Lenny Kuhr en drie musici (gitaar, basgitaar en accordeon)

 

“In dit concert sta ik stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor. De mens en de zanger vergaan maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Het is namelijk de ziel van de mens en zonder ziel is er geen leven dus ook geen muziek.” Met Reinier Voet op gitaar, Mischa Kool op basgitaar en Michiel Ockeloen op accordeon.
Kaarten bestellen


13 februari 2022
Aanvang: 14:30 uur

Franse kamermuziek – Chianti Ensemble (vier strijkers en piano) Pianokwintetten van Fauré en Franck

 

Het Chianti Ensemble is een klassiek pianokwintet (vier strijkers en één piano) en bestaat uit louter jonge, enthousiaste musici. Eén van hen kent het SCAU-publiek al: cellist Alexander Warenberg die samen met zijn neef Nikola Meeuwsen in februari 2020 het dak van De Schutse speelde. Nu neemt hij drie muzikale vrienden en een vriendin (pianiste Nathalia Milstein) mee voor twee meesterwerken uit de Franse kamermuziek: het fijnzinnige tweede pianokwintet van Fauré en het monumentale pianokwintet van Franck.

Kaarten bestellen


13 maart 2022
Aanvang: 14:30 uur

‘Zigeunermuziek vol culturele rijkdom’ – Sintiromarus

 

Passie en hartstocht zijn de sleutelwoorden van het bijzondere zigeuner-ensemble Sintiromarus. Het ensemble is opgericht in oktober 2006 door primas Blishta Hoopman, achterkleindochter van Wijlen Tata Mirando. Of ze nu een Hora, een Csàrdàs of Hongaarse dansen van Brahms spelen, Sintiromarus speelt muziek die al bij de allereerste maten de weg weet te vinden naar het hart met hun eigen ‘klassieke zigeunersound’.

Beleef door muziek en verhaal het leven van de Sinti en Roma. In de muziek van Sintiromarus beleef je de reizen, herken je de culturen waarmee de zigeuners tijdens hun trektochten kennis maakten. De hunkering, de melancholie, de feesten en het je even vrij als een vogel voelen klinkt door in hun virtuoos spel. Primas Blishta Hoopman, sintezza van origine, schrijft sinds kort haar eigen composities voor Sintiromarus waarin zij als vrouwelijke primas laat zien en horen dat de zigeunermuziek de wereldtaal is die spreekt van ziel tot ziel.

Kaarten bestellen


10 april 2022
Aanvang: 14:30 uur

‘Spelen met vuur’ – Slotconcert door Lidy Blijdorp (cello) en Vasile Nedea (cymbalom)

 

De SCAU is zeer vereerd met de komst van tweevoudig Edisonwinnares van 2020: celliste Lidy Blijdorp. Zij won de Edison Debuutprijs én Publieksprijs voor haar CD ‘Journeyers’ (Reizigers). Samen met haar muzikale ‘soulmate’ Vasile Nedea op cymbalom verzorgt zij als afsluiting van het seizoen een licht-klassiek programma waar de vonken van af spatten: Hongaarse volksdansen, Roemeense zigeunermuziek en als uitsmijter de bekende rituele vuurdans van Manuel de Falla. Deze rasmuzikanten spelen met vuur.

Kaarten bestellen