19 september 2021
Aanvang: 14:30 uur

‘100 jaar Piazolla’ – Carel Kraayenhof (bandoneon) en Juan Pablo Pobal (piano)

 

 

19 September 2021, 14.30 uur: ‘100 jaar Piazolla’ – Carel Kraayenhof Quartet

100 jaar Piazzolla

Met de theatervoorstelling 100 jaar Piazzolla eren de musici van het Carel Kraayenhof Quartet hun muzikale idool Astor Piazzolla, ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar.

Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale godfather, een ware held, die zijn hele leven beïnvloed en gevormd heeft. Vanaf dat eerste moment op die hotelkamer, waarop Piazzolla aan Kraayenhof vroeg: “Speel eens wat voor me, jongen”, was de liefde wederzijds. Het leven van de grote Hollander met zijn Argentijnse harteklopblijft voor altijd verbonden met de geniale Argentijnse Maestro. Als vader van de tango nuevo nodigde PiazzollaCarel persoonlijk uit om te soleren in zijn Tango ApasionadoDoor het optreden van Kraayenhof bij het koninklijk huwelijk van Willem-Alexander en Maxima werden veel mensen diep ontroerd door de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla.

Kleinkinderen

Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’smuziek. Hij begeleidde Amelita Baltar, de geliefde van Astoren eerste vertolkster van zijn ballades en liederen. Al meer dan 10 jaar reizen deze vier tangueros gezamenlijk over de wereld, met hun Sexteto Canyengue en met het Carel KraayenhofEnsemble. Ook namen zij samen acht CD’s op. Speciaal voor dit theatrale concertprogramma formeerden zij nu het Carel Kraayenhof Quartet. In 100 jaar Piazzolla worden instrumentale juweeltjes afgewisseld met kleurrijke persoonlijke verhalen van Carel en zijn muzikale compañeros.

Nadere informatie

Helaas zijn er geen kaarten meer beschikbaar voor dit concert. Iedereen die een abonnement of een losse kaart heeft gekocht is van harte welkom, met dien verstande dat van u gevraagd wordt om bij de ingang uw QR-code van de CoronaCheck-app te laten zien, of uw papieren vaccinatiebewijs, of een positieve PCR-testuitslag van minder dan 24 uur geleden (Testen voor Toegang). Zo kunnen we iedereen een plek geven zonder de anderhalvemetermaatregel en hoeven we niemand teleur te stellen. Bij het binnenkomen, het zich verplaatsen door de zaal en bij het uitgaan graag een mondkapje dragen; als u eenmaal zit mag het af. Het programma kent geen pauze. Het bestuur van de SCAU hoopt dat het publiek volop zal genieten van de passievolle tango’s van Astor Piazzolla!

Uitverkocht

17 oktober 2021
Aanvang: 14:30 uur

‘The Art of Nuance’ – Pianorecital door Camiel Boomsma Werken van Chopin, Hamm en Schubert

 

17 Oktober 2021, 14.30 uur: ‘The Art of Nuance’ – Pianorecital door Camiel Boomsma
Werken van Chopin, Hamm en Schubert

Camiel Boomsma is een graag geziene gast bij de SCAU: dit is al zijn derde pianorecital. Zijn programma’s zijn altijd verrassend. Naast drie Nocturnes van Chopin en de Pianosonate D 959 van Schubert laat hij het publiek kennismaken met muziek van de onbekende, Venlose componist Gerhard Hamm, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Zijn muziek is van een ontwapenende eenvoud en schoonheid.

Kaarten bestellen tijdelijk niet mogelijk


14 november 2021
Aanvang: 14:30 uur

‘Fluiten in het donker’ – Helmert Woudenberg met verhalen van Simon Carmiggelt

 

Na het succes van Carmiggelt wil Helmert Woudenberg nogmaals uit het omvangrijke oeuvre van Simon Carmiggelt gaan putten. Hij gaat opnieuw een selectie maken uit de grote hoeveelheid Kronkels, door Carmiggelt zelf stukkies of cursiefjes genoemd, waarvan er in de jaren zeventig van de vorige eeuw dagelijks één van in dagblad Het Parool verscheen.
Het begint met komische schetsen, die, hoe geestig ze ook blijven, steeds beschouwender en soberder worden.

Kaarten bestellen tijdelijk niet mogelijk


21 november 2021
Aanvang: 14:30 uur

‘Gedanken zu Bach’ – Pianorecital door Hannes Minnaar Werken van Bach en Manneke

 

Het gebeurt niet zo vaak dat er bij de SCAU barokmuziek te horen is. Dat wordt goedgemaakt door meesterpianist Hannes Minnaar, die de beroemde Goldbergvariaties BWV 988 van Bach speelt. In zijn pianorecital zonder pauze koppelt Hannes Minnaar dit stuk met een compositie van Daan Manneke: ‘Gedanken zu Bach. Ach wie flüchtig, ach wie nichtig. AD 2020’. Manneke verwerkte het gelijknamige Duitse kerklied, de Goldbergvariaties en de coronapandemie tot een ‘Fantasia’ van zes korte delen.

Kaarten bestellen tijdelijk niet mogelijk


19 december 2021
Aanvang: 14:30 uur

‘Licht in de duisternis’ – Kerstconcert door Kamerkoor Cantabile uit Alphen a/d Rijn

 

Het tweejaarlijkse kerstconcert wordt verzorgd door een oude bekende: kamerkoor Cantabile uit Alphen aan den Rijn, onder de bezielende leiding van Simon Stelling. Bekende en onbekende kerstliederen uit alle windstreken, bijeengebracht onder het motto: ‘Licht in de duisternis’. Het publiek mag zich verheugen op een sfeervol concert, afgesloten met Christmas Carols en swingende kerstliedjes.

Kaarten bestellen tijdelijk niet mogelijk


16 januari 2022
Aanvang: 14:30 uur

‘Het lied gaat door’ – Lenny Kuhr en drie musici (gitaar, basgitaar en accordeon)

 

“In dit concert sta ik stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor. De mens en de zanger vergaan maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Het is namelijk de ziel van de mens en zonder ziel is er geen leven dus ook geen muziek.” Met Reinier Voet op gitaar, Mischa Kool op basgitaar en Michiel Ockeloen op accordeon.
Kaarten bestellen tijdelijk niet mogelijk


13 februari 2022
Aanvang: 14:30 uur

Franse kamermuziek – Chianti Ensemble (vier strijkers en piano) Pianokwintetten van Fauré en Franck

 

Het Chianti Ensemble is een klassiek pianokwintet (vier strijkers en één piano) en bestaat uit louter jonge, enthousiaste musici. Eén van hen kent het SCAU-publiek al: cellist Alexander Warenberg die samen met zijn neef Nikola Meeuwsen in februari 2020 het dak van De Schutse speelde. Nu neemt hij drie muzikale vrienden en een vriendin (pianiste Nathalia Milstein) mee voor twee meesterwerken uit de Franse kamermuziek: het fijnzinnige tweede pianokwintet van Fauré en het monumentale pianokwintet van Franck.

Kaarten bestellen tijdelijk niet mogelijk


13 maart 2022
Aanvang: 14:30 uur

Harry Bannink – Familieprogramma door Cor Bakker, Fay Lovsky en Remco Vrijdag met liedjes van Harry Bannink

 

Harry Bannink. Wie is er niet mee opgegroeid? De componist van al die fantastische liedjes uit (kinder)programma’s als Sesamstraat, Ja Zuster Nee Zuster, De Film van Ome Willem en Het Klokhuis. Cor Bakker, Fay Lovsky en Remko Vrijdag spelen en zingen in een fantastisch theaterconcert de allerleukste, liefste, stoutste en ontroerendste liedjes uit dit enorme repertoire. Dus kom met de hele familie en zing uit volle borst mee met Bannink klassiekers als Stroei Voei, De kat van Ome Willem, Op de Step en M’n Opa.

Kaarten bestellen tijdelijk niet mogelijk


1 2