Thuisbasis van de SCAU is multifunctioneel kerkgebouw De Schutse.
Het adres is: De Mérodelaan 1, 1422 GB Uithoorn.

Musici en artiesten roemen de akoestiek van De Schutse en de privacy en rust van een eigen kleedkamer. Bovendien kunnen ze ongestoord inspelen en repeteren in de kerkzaal. Bezoekers waarderen de ruimte in de hal en de garderobe en tijdens de pauze (veel zitjes!). Er zijn volop gratis parkeerplaatsen vlak in de buurt (winkelcentrum Zijdelwaard).
Tenzij anders vermeld wordt, vinden de acht concerten en evenementen van de SCAU één keer per maand plaats op de zondagmiddag om 14.30 uur; de deuren van de zaal gaan om 14.00 uur open. Een cultureel seizoen loopt van september tot en met april van het volgende jaar.

Seizoen 2020-2021
Het openingsconcert op 13 september 2020 staat in het teken van het Beethovenjaar 2020: ‘Beethoven in kilt’. Bariton Maarten Koningsberger zingt Schotse en Ierse volksliedjes van Beethoven, begeleid door The Atlantic Trio. Op 11 oktober vieren we ‘100 jaar Astor Piazolla’ met niemand minder dan Carel Kraayenhof (bandoneon) en Juan Pablo Dobal (piano). We zijn ongelooflijk verheugd en vereerd dat meesterpianist Hannes Minnaar voor de tweede keer bij de SCAU komt optreden. Tijdens zijn recital op 15 november speelt hij werken van Schumann, Liszt, Zuidam en Ravel. Op zondag 20 december staat de liefde centraal: de groep Musica Extrema brengt het programma ‘Amor’, naar het boek ‘Over de liefde en andere duivels’ van Gabriel García Márquez.

Het nieuwjaarsconcert op 17 januari 2021 wordt net als twee jaar geleden verzorgd door het Amsterdam Wind Quintet. Onder het motto ‘Bohemen – een muzikale reis langs de Donau’ spelen zij o.a. muziek van Mahler, Zelenka, Smetana en Dvorak. Twee andere artiesten die terugkeren: op 14 februari zijn Thomas Verbogt (schrijver) en Beatrice van der Poel (singer/songwriter) in ons midden met ‘Montere Weemoed II’, een nieuwe verzameling weemoedige liedjes en komische verhalen. Voor het eerst in Uithoorn is het Dostojevski Kwartet, bestaande uit ‘four striking ladies’ die furore maken op de concertpodia. Zij belichten op 14 maart ‘De keerzijde van liefde’ met strijkkwartetten van Rachmaninov,  Janacek en Schumann. De seizoensafsluiting met als titel ‘Om in de overwinning te geloven’ op 18 april richt onze blik alvast op 4 en 5 mei. Actrice Thirsa van Til vertelt het verhaal van twee vrouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

     Ringleiding – voor uw gehoorapparaat
Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid in De Schutse goed kunnen horen.
Vraag ernaar bij binnenkomst!


TOP