Verder luisteren na het kerstconcert van 15 december 2019  Ruurd van der Weg

Na het ‘serene en opgewekte’ kerstconcert door Corde Vocali onder leiding van Eric Jan Joosse met medewerking van cellist Joachim Eijlander heb ik twee luistersuggesties voor u.

De eerste is een CD uit 2012 met koorwerken van de hedendaagse componist Ola Gjeilo (1978). Corde Vocali zong drie stukken van hem: ‘A spotless Rose’, ‘Ubi Caritas’ en ‘Serenity ( O magnum mysterium)’. Het Phoenix Chorale onder leiding van Charles Bruffy voert twee ervan uit (Ubi Caritas en Serenity), naast vele andere stukken zoals ‘Dark night of the soul’ en ‘Evening Prayer’. Een prachtige CD van Chandos, het nummer is CHSA5100.

Het publiek heeft zichtbaar genoten van het cellospel van de Nederlandse cellist Joachim Eijlander. Hij speelde driemaal solo en begeleidde het vocaal ensemble in ‘Serenity’ van Gjeilo. Zijn eerste CD’s met de complete cellosuites van Bach zijn wereldwijd overladen met lof en uitstekende recensies. Hij treedt buiten de gebaande wegen met deze CD met Caprices van Piatti en Dall’Abaco. Van deze laatste componist speelde hij twee Caprices tijdens het concert. Deze CD is uitgebracht door Navis Classics onder nummer NC17009. Laat u verrassen!