CULTUUR TIJDENS CORONA-CRISIS – NIEUW PROGRAMMA 2020-2021

De uitbraak van het COVID-19-virus raakt ook de activiteiten van de Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn (SCAU). De laatste twee voorstellingen van dit seizoen konden geen doorgang vinden. Het gaat om ‘De sneeuwstorm’ voor Hans Boland en Oleg Lysenko op 15 maart j.l. en het optreden van het Hexagon Ensemble op 19 april a.s. Voor artiesten en musici is dat extra triest, omdat hun bronnen van inkomsten opdrogen. De SCAU doet er alles aan om hen te steunen.

Nieuwe data  
Zo zijn er voor beide voorstellingen nieuwe data gevonden. Op zondag 29 november 2020 zullen voordrachtskunstenaar Hans Boland en accordeonist Oleg Lysenko alsnog het korte verhaal ‘De sneeuwstorm’ van Poesjkin op geheel eigen wijze weergeven, in gesproken woord en muziek. Het Hexagon Ensemble (vijf blazers en een pianist) geven acte de présence op zondag 20 september 2020. In het kader van het Beethovenjaar 2020 brengen zij het programma ‘Panorama Beethoven’ met muziek van Beethoven, Reicha, Schubert en Strauss in arrangementen van componist Micha Hamel. Noteer beide data alvast in uw agenda. Wanneer u al in het bezit bent van een abonnement of een losse kaart voor de oorspronkelijke data, dan hoeft u niets te doen. Uw abonnement of losse kaart is gewoon geldig op de nieuwe datum.

Nieuw seizoen 2020-2021
Wij van de SCAU nodigen u uit voor een fantastisch nieuw cultureel seizoen in dan hopelijk normale omstandigheden. Het openingsconcert op 13 september 2020 staat in het teken van Beethovenjaar 2020: ‘Beethoven in kilt’. Bariton Maarten Koningsberger zingt Schotse en Ierse volksliedjes van Beethoven, begeleid door The Atlantic Trio. Op 11 oktober vieren we ‘100 jaar Astor Piazolla’ met niemand minder dan Carel Kraayenhof (bandoneon) en Juan Pablo Dobal (piano). We zijn ongelooflijk verheugd en vereerd dat meesterpianist Hannes Minnaar voor de tweede keer bij de SCAU komt optreden. Tijdens zijn recital op 15 november speelt hij o.a. werken van Schumann, Liszt en Ravel. Op zondag 20 december staat de liefde centraal: de groep Musica Extrema brengt het programma ‘Amor’, naar het boek ‘Over de liefde en andere duivels’ van Gabriel García Márquez.

Blazers en strijkers
Het nieuwjaarsconcert op 17 januari 2021 wordt net als twee jaar geleden verzorgd door het Amsterdam Wind Quintet. Onder het motto ‘Bohemen – een muzikale reis langs de Donau’ spelen zij o.a. muziek van Mahler, Zelenka, Smetana en Dvorak. Twee andere artiesten die terugkeren: op 14 februari zijn Thomas Verbogt (schrijver) en Beatrice van der Poel (singer/songwriter) in ons midden met ‘Montere Weemoed II’, een nieuwe verzameling weemoedige liedjes en komische verhalen. Voor het eerst in Uithoorn is het Dostojevski Kwartet, bestaande uit ‘four striking ladies’ die furore maken op de concertpodia. Zij belichten op 14 maart ‘De keerzijde van liefde’ met strijkkwartetten van Rachmaninov, Janacek en Schumann. De seizoensafsluiting met als titel ‘Om in de overwinning te geloven’ op 18 april richt onze blik alvast op 4 en 5 mei. Actrice Thirsa van Til vertelt het verhaal van twee vrouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Informatie en kaartverkoop
De online-verkoop van abonnementen en losse kaarten voor het seizoen 2020-2021 is reeds begonnen. Klik op ‘Kaarten bestellen’ of ‘Tickets’ en maak uw keuze. Vergeet niet op ‘Verzenden’ te klikken! Voor vragen en wat dies meer zij kunt u per e-mail contact opnemen met onze secretaris: secretariaat.scau@gmail.com

Compleet overzicht van het nieuwe seizoen     
Hieronder is het complete overzicht van het nieuwe seizoen 2020-2021 te vinden.
U kunt deze lijst ook downloaden: klik op ‘Wat komt?’ in de bovenbalk van Home en dan vervolgens op Downloads.

SCAU PROGRAMMA 2020 – 2021

13 SEPTEMBER 2020:
 ‘Beethoven in kilt’ (Beethovenjaar 2020)
Maarten Koningsberger (bariton) en The Atlantic Trio met Ierse en Schotse volksliedjes
van Ludwig van Beethoven

20 SEPTEMBER 2020 (EXTRA CONCERT):
 ‘Panorama Beethoven’ (Beethovenjaar 2020)
Hexagon Ensemble met muziek van Beethoven, Reicha, Schubert en Strauss

11 OKTOBER 2020:
‘100 jaar Astor Piazolla’
Carel Kraayenhof (bandoneon) en Juan Pablo Dobal (piano)

15 NOVEMBER 2020:
‘De geheimen van de nacht’
Meesterpianist Hannes Minnaar speelt werken
van Schumann, Liszt, Zuidam en Ravel

29 NOVEMBER 2020:
‘De sneeuwstorm’ (Poesjkin)
Hans Boland (verhalenverteller) en Oleg Lysenko (accordeon)

20 DECEMBER 2020:
‘Amor’
Musica Extrema met Amor, een programma naar het boek
‘Over de liefde en andere duivels’ van Gabriel García Márquez.

17 JANUARI 2021:
Nieuwjaarsconcert: ‘Bohemen – een muzikale reis langs de Donau’
Amsterdam Wind Quintet met werken van Reicha, Mahler, Zelenka,
Stamitz, Smetana en Dvorak

14 FEBRUARI 2021:
‘Montere Weemoed II’
Beatrice van der Poel (singer/songwriter) en Thomas Verbogt (schrijver)
met een verzameling weemoedige liedjes en komische verhalen

14 MAART 2021:
‘De keerzijde van liefde’
Dostojevski Kwartet met strijkkwartetten
van Rachmaninov, Janacek en Schumann

18 APRIL 2021:
 ‘Om in de overwinning te geloven’
Thirsa van Til (actrice) over twee vrouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog