Uithoorn – Voor de liefhebbers van kunst en cultuur in de regio Uithoorn is er goed nieuws: alle tien concerten en evenementen van de Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn (SCAU) in het komende seizoen gaan door! Vanwege de anti-coronaregels weliswaar anders dan anders, maar de deuren van De Schutse gaan open voor mensen die juist in deze bizarre tijden behoefte hebben aan de schoonheid en troost van muziek en gesproken woord. Op zondag 13 september a.s. vindt het openingsconcert plaats: bariton Maarten Koningsberger en The Atlantic Trio brengen onder het motto ‘Beethoven in kilt’ Ierse en Schotse volksliedjes van Beethoven. De deuren van de zaal gaan om 14.00 uur open; het concert begint om 14.30 uur. Zowel bij het wachten, het binnengaan en het verlaten van de zaal zal een afstand van anderhalve meter in acht genomen moeten worden. Wanneer we een beetje rekening met elkaar houden, zal het allemaal soepel en veilig kunnen verlopen.

Hoe gaat het eruit zien?
Waar De Schutse normaal gesproken zo’n 350 mensen kan herbergen, is het maximum nu 98. De stoelen staan in tweetallen op ruime afstand van elkaar opgesteld, bestemd voor twee mensen uit hetzelfde huishouden of voor een alleengaande. In het laatste geval blijft er één stoel van het paar onbezet. Zo zal het bezoekersaantal altijd ergens tussen de 49 en de 98 liggen. Bezoekers kunnen niet zelf een plaats uitzoeken, maar worden geplaceerd. Na afloop blijft iedereen rustig zitten en volgt de instructies voor het verlaten van de zaal. Er zal geen garderobe aanwezig zijn, de jas mag mee naar binnen. Ook is er geen pauze en worden er geen consumpties verkocht. Daarmee gaat het ontmoetings- en gezelligheidsaspect voor een groot deel verloren, maar zo kan er in ieder geval wel weer genoten worden van kunst en cultuur.

Abonnementen en losse kaarten niet meer beschikbaar
Omdat er veel minder plaatsen beschikbaar zijn, verloopt de verkoop van losse kaarten en abonnementen voor dit seizoen heel anders dan we gewend zijn. Abonnementen (dus géén losse kaarten!) konden nog tot en met donderdag 20 augustus j.l. besteld worden. Na deze datum is dat niet meer mogelijk. Bij overtekening geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Ook is het niet meer mogelijk om losse kaarten te kopen. Er volgt restitutie voor degenen die helaas achter het net vissen. Ook bestaat de mogelijkheid om het geld te doneren aan de SCAU, zodat de kunst- en cultuursector wordt gesteund. Mochten er in de loop van het seizoen weer meer losse kaarten beschikbaar komen, bijvoorbeeld door versoepelingen van de corona-maatregelen, dan houden we u daarvan op de hoogte via de website (www.scau.nl) en via de Nieuwe Meerbode.

Informatie en/of vragen
Voor informatie en/of vragen kunt u altijd terecht bij het secretariaat van de SCAU (Anton Furnee, telefoon 06 4148 8898; e-mailadres: secretariaat.scau@gmail.com).

Schoonheid en troost
Misschien denkt u zo langzamerhand wel: ‘wat een gedoe allemaal’. Dat kan het bestuur van de SCAU zich levendig voorstellen. Bedenk wel dat er heel wat goeds tegenover ‘het gedoe’ staat. We geven tien musici/ensembles/artiesten de gelegenheid om op te treden en daarmee geld te verdienen. Ondanks het veel kleinere aantal bezoekers betaalt de SCAU de volledige gages uit! De cultuursector heeft het momenteel erg zwaar en zo kan de SCAU samen met u haar steentje bijdragen. Zowel de uitvoerenden als de bezoekers kunnen weer schoonheid en troost ervaren, via beelden, klanken en woorden die het hart raken. Daar gaat het om.

 

Het Hexagon Ensemble treedt 20 september a.s. op met ‘Panorama Beethoven’