Groot nieuws: meesterpianist Hannes Minnaar keert terug naar Uithoorn voor zijn tweede recital. Dat zal plaatsvinden op zondag 15 november 2020 in De Schutse te Uithoorn, aanvang 14.30 uur, deuren van de zaal gaan om 14.00 uur open. Hij speelt dan o.a. werken van Schumann, Liszt en Ravel.

Zet deze datum vast in uw agenda, want dit is de laatste kans om deze klanktovenaar voor een spotprijs te zien en te horen.

Op zondag 22 april 2018 trad hij voor het eerst op in Uithoorn tijdens het slotconcert van het jubileumseizoen 2017-2018. Toen bestond de SCAU dertig jaar. Hij bracht tijdens die middag werken van Schubert, Franck, Fauré en Brahms ten gehore. Hannes Minnaar is een van Nederlands meest succesvolle pianisten. Als prijswinnaar van grote concoursen wist hij internationaal de aandacht op zich te vestigen. In 2016 werd aan hem de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt, de hoogst mogelijke onderscheiding. Hannes soleert bij vele orkesten: afgelopen zomer nog bij de Bankgiroloterij Zomerconcerten in het Eerste Pianoconcert van Chopin in het Concertgebouw te Amsterdam. Het afgelopen seizoen speelde hij in de prestigieuze serie ‘Meesterpianisten’ in datzelfde Concertgebouw. Hij maakt ook furore met zijn Van Baerle Trio: hun CD’s met pianotrio’s van Beethoven worden alom bejubeld. In april 2021 maakt hij zijn debuut in de Verenigde Staten van Amerika, maar eerst komt hij dus op 15 november 2020 naar Uithoorn… Save the date!

Hannes Minnaar. Foto: Simon van Boxtel