Het lied gaat door. Dat is de titel van één van de concerten van de SCAU (Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn)in het nieuwe seizoen 2021-2022. Hoewel de coronamaatregelen nog gedeeltelijk van kracht zijn, schept het toenemende aantal vaccinaties voldoende vertrouwen om  met frisse moed en gepaste trots een nieuw programma aan te bieden. De vrijwilligers van de SCAU  zien er enorm naar uit om vanaf september weer publiek te kunnen begroeten in De Schutse.

Cultuur verdiept het leven, vooral als je daar samen van geniet, en elkaar kunt ontmoeten om na te praten over de schoonheid van muziek, poëzie en theater. Cultuur vervang je niet door een dvd’tje op te zetten. Cultuur leeft pas echt in de zaal waarin een wisselwerking optreedt tussen kunstenaars en publiek. Artiesten kunnen optimaal presteren als zij de warme aandacht van de mensen in de zaal ervaren.

Abonnement van 9,6 of 4 evenementen

Het is vanaf nu weer mogelijk om voor het komend seizoen een abonnement af te nemen van de SCAU. Dit keer is er de keuzemogelijkheid tussen een abonnement van 9, 6 of 4 optredens. Pianoliefhebbers komen aan hun trekken met maar liefst twee recitals: Camiel Boomsma en Hannes Minnaar. De kleinkunst is ruim vertegenwoordigd met HelmertWoudenberg, Lenny Kuhr en Cor Bakker met Fay Lovsky en Remco Vrijdag. Franse kamermuziek voor pianokwintet wordt uitgevoerd door het jonge Chianti Ensemble. Met Carel Kraayenhof en Juan Pablo Pobal vieren we dat Astor Piazollain maart j.l. 100 jaar geleden geboren werd. Voor het Kerstconcert verwelkomen we Alphens Kamerkoor Cantabile. Het seizoen wordt afgesloten met muzikaal vuurwerk door Edisonwinnares Lidy Blijdorp op cello en Vasile Nedea op cymbalom.