Datum: 21 januari 2024
Aanvang: 14.30 uur (de deuren van de zaal gaan om 14.00 uur open)
Locatie: De Schutse, Uithoorn

Er was eens…

Over Eric Borrias, een jongetje dat heel graag verhalen vertelde en toneel speelde.

Op de middelbare school begon hij met cabaret, richtte met zijn broer cabaret H2SO4 op en begon in 1980 bij het amateurtoneelgezelschap Elckerlyc. Na jaren cabaret en theater begint in 1990 de vertelcarrière van verhalenverteller/ storyteller Eric Borrias.

Dramadocent Loekie Wieringa start met een groep mensen Vertellerscollectief oRare.
Het blijkt een ijzersterke leerschool en de opmaat naar een bestaan als fulltime verhalenverteller/storyteller. Eind 1999 verruilt hij zijn vaste baan voor het grote avontuur.
Hij sluit zich aan bij Theaterbureau Het Verteltheater, waar hij met zijn bewerkingen van beroemde kinderboeken veel succes oogst.

Storyteller
Ook het buitenland weet hem te vinden. Hij is vaste gast op het grootste vertelfestival van Europa in Alden Biezen (België). Trad o.a. op in Canada, Engeland, Hongarije, Denemarken, Duitsland en Curaçao. Dat vertellen in het Engels geen punt is komt hem goed van pas.

Tweede Wereldoorlog
In 2000 speelt hij de solovoorstelling Binnen de Poorten, het verhaal van Jules Schelvis, één van de weinige Nederlanders die nazivernietigingskamp Sobibor overleefden.
Het bracht hem o.a. in contact met Herinneringscentrum Kamp Westerbork, waar hij tot op de dag van vandaag met enige regelmaat optreedt bij herdenkingen, symposia en tentoonstellingen. Ook voor Kamp Vught maakte hij een aantal voorstellingen.
Voor zijn spel in Binnen de Poorten wordt verhalenverteller Eric Borrias in 2007 door Stichting Sobibor onderscheiden met de Rachel Borzykowski-penning.

Steeds vaker is Eric Borrias ook als vertelcoach en regisseur actief. Leent zijn stem voor voice-overwerk en speelt in diverse hoorspelen.

Bedrijfsleven
Zijn ervaring in het bedrijfsleven komt hem goed van pas.
Lang voor de term “storytelling” zijn intrede doet in het bedrijfsleven, is verhalenverteller Eric Borrias al actief voor tal van bedrijven en organisaties. Zijn maatwerkverhalen spreken steeds meer mensen aan.

Kroon op het werk.
In 2016 wordt verhalenverteller Eric Borrias door een vakjury unaniem gekozen tot Vertelambassadeur 2016 voor Nederland en Vlaanderen.

Eerder bij de SCAU

Eric Borrias was al eens eerder te gast bij de SCAU, namelijk in januari 2020, vier jaar geleden. Toen bracht hij met veel succes de solovoorstelling ‘De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween’.

Kaarten bestellen

Dit artikel delen:

[/table]