Datum: 15 December 2019
Aanvang: 14.30 uur (deuren van de zaal gaan om 14.00 uur open)
Locatie: De Schutse, Uithoorn

Vocaal Ensemble Corde Vocali
Kerstconcert – ‘Het mysterie van Kerst’

Kerstconcert 2017 door Corde Vocali in de Thamerkerk

Na hun succesvolle Kerstconcert in 2017 keren de zangers van Corde Vocali terug met een nieuw programma rondom Kerst. Al elf jaar lang bestaat dit vocaal ensemble uit twaalf enthousiaste zangers met geoefende stemmen en ruime ervaring in de zang. Het ensemble zingt bij voorkeur, maar niet altijd, a capella en muziek uit alle tijden. Het koor kiest er bewust voor te musiceren met wisselende dirigenten, op projectbasis. Tijdens hun optreden in Uithoorn worden ze begeleid door een solo-instrument.

Corde Vocali brengt voornamelijk a capella muziek ten gehore. Hierbij wordt geen stijl of tijdvak geschuwd, concerten uit de afgelopen tien jaar illustreren dit. Zo zijn er concerten geweest met Spaanse Barokmuziek, Romantisch Frans repertoire, Oude muziek van o.a. Hildegard von Bingen en de Leidse Koorboeken. Deze concerten stonden onder begeleiding van verschillende dirigenten afhankelijk van het gekozen repertoire. Zo is er gewerkt met Fons Ziekman, Jeroen Spitteler, Fokko Oldenhuis, Martine des Tombe, Sarah Barrett, Pepijn Lagerwey, Peter de Groot, Eric Jan Joosse, Hans Noijens en Anjolet Rotteveel.

Noten studeren doen de zangers en zangeressen in principe zelf, de repetities zijn er voor het oefenen van de samenzang.

De muziekstijlen per concert kunnen nogal verschillen. Mede om die reden heeft het ensemble geen vaste dirigent. Voor een specifiek concert wordt een dirigent aangezocht die ervaring heeft met de gekozen stijl. In samenspraak met de dirigent wordt het definitieve programma vastgesteld. Niet zelden leidt een concert met een dirigent tot een vervolgconcert met dezelfde dirigent. Dirigenten werken graag met Corde Vocali en prijzen het enthousiasme en de toewijding. Naast de eigen concerten treedt Corde Vocali ook op uitnodiging op. Dit kunnen zowel besloten als publieke optredens zijn. Zo werd bijvoorbeeld medewerking verleend aan een Kerstavond in een verzorgingstehuis, aan een optreden tijdens de Hofjesconcerten in Haarlem, aan het 4 mei-concert in Hoorn en aan het Kerstconcert van de SCAU in Uithoorn.

De leden van Corde Vocali zijn:
sopraan: Claudia Biermann, Hilde Hopman, Marjanne Koops, Maureen Wiersma
alt: Guusta Mathlener-Stoll, Yvonne Koningen, Loes Oostenrijk
tenor: Jeroen Klemann, Hans van der Woerd, Huib van der Mije
bas: John Lesmeister, Marco van Leeuwen.

Corde Vocali in Haarlem, november 2014

Kaarten bestellen

Dit artikel delen: