Datum: 19 December 2021
Aanvang: 14.30 uur (deuren van de zaal gaan om 14.00 uur open)
Locatie: De Schutse, Uithoorn


Kamerkoor Cantabile
bestaat uit 16 geselecteerde zangers en zangeressen. Het koor is in 1987 opgericht door Simon Stelling en staat sindsdien onder zijn bezielende leiding. Het repertoire van het koor is breed en varieert van muziek uit de renaissance t/m muziek uit de 21e eeuw. Alhoewel het koor ook werken uitvoert met orgel- en orkestbegeleiding is het gespecialiseerd in a capella zang. Cantabile staat bekend om de heldere en transparante koorklank. De koorleden repeteren thuis zodat de aandacht tijdens de repetities vooral naar de samenzang en de koorklank kan gaan. Het koor geeft regelmatig concerten in Alphen aan den Rijn en wijde omgeving en verleent haar medewerking tijdens cantatediensten.

Ons doel is om met veel plezier op een zo hoog mogelijk niveau samen muziek te maken. Onze partijen studeren we thuis in zodat we tijdens de repetities meteen kunnen starten met het zingen van de muziekstukken. Na de intensieve repetitie praten we nagenoeg altijd even bij onder het genot van een drankje en een hapje.

Simon Stelling is de oprichter en zeer gewaardeerde dirigent van Cantabile. Ook heeft hij de muzikale leiding over het gemengde koor Min Ghesellen in Nieuwkoop. Hij behaalde het UM-diploma en het diploma Schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium. Vervolgens studeerde hij in de jaren 1987-1989 bij Marie-Claire Alain in Parijs, waar hij zich specialiseerde in de vertolking van de romantische en moderne Franse orgelliteratuur.
Simon is naast dirigent ook muziekpedagoog en de vaste bespeler van het mooie Steinmeyer-orgel in de Adventskerk. Sinds 2013 is hij Stadsorganist van Alphen aan den Rijn. In 2017 ontving hij in Parijs de Gouden Medaille van La Société Académique ‘Arts-Sciences-Lettres’. Dit is een internationale prijs voor degenen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de verspreiding van de Franse Kunsten, Wetenschap of Literatuur. Ook ontving Simon in 2017 de erepenning van de Gemeente Alphen aan den Rijn.

Alphens Kamerkoor Cantabile tijdens een repetitie voor de Kerstconcerten 2021

Websites:
www.kamerkoor-cantabile.nl
www.simonstelling.nl

Dit artikel delen: