Datum: 20 December 2020
Aanvang: 14.30 uur (deuren van de zaal gaan om 14.00 uur open)
Locatie: De Schutse, Uithoorn

Nieuw in het theater: AMOR


In september 2020 start het nieuwe muzikale programma van Musica Extrema: Amor.
Het boek van de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez,
‘Over de duivel en andere liefdes’, inspireerde Musica Extrema een
muziekprogramma te maken. Het aangrijpende verhaal van de
onaantastbare en beeldschone Sierva María gaat over romantiek,
drama en liefde. In Amor wordt dit verhaal verteld en muzikaal
kracht bijgezet door het eigenzinnige ensemble Musica Extrema. U
zult worden meegenomen door een dramatisch verhaal en door de
mooiste Zuid-Amerikaanse melodieën en liederen.

Amor is het negende theaterprogramma van Musica Extrema. Sinds de
oprichting in 2003 heeft de groep een ontwikkeling meegemaakt die op zijn
minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote en
kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft
al verscheidende malen kennis mogen maken met dit ensemble.

Vanaf September 2020 is Amor door het hele land te zien.

MUSICA EXTREMA

Sinds haar oprichting in 2003 heeft Musica Extrema een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al verscheidende malen met dit ensemble kennis mogen maken. De groep is opgericht door violiste Tanya Schaap, die vanaf dat moment de artistieke motor is achter dit ensemble. De bezetting is niet geheel gebruikelijk, maar bleek mettertijd veel muzikale mogelijkheden met zich mee te brengen. De klank van het orkest is daardoor ook uniek. Ook buiten ons land maakt Musica Extrema furore. Er werd al getoerd in Spanje, Frankrijk, Portugal, België, Italië, Mexico, Verenigd Koninkrijk, Turkije, Koerdistan, Ierland, Kroatië, Rusland, China, Zuid-Afrika, Botswana, Bolivia, Uruguay, Zuid-Korea, Groenland, IJsland, Duitsland, Zwitserland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Ecuador en Colombia. Op eigen bodem boekte Musica Extrema ondermeer succes met voorstellingen als Maestros, Club Vaudeville, Havana, De Mattheus Passie, Missa en de dansvoorstellingen Tango Mania, Tin Pan Alley en Partita.

Tanya Schaap
​Oprichter en artistiek leider is violiste Tanya Schaap. Ze studeerde klassiek viool aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Vervolgens vertrok zij naar Argentinië om daar verder te studeren bij Fernando Suarez Paz (de vaste violist van de legendarische bandoneonist en componist Astor Piazzolla). Buiten deze groep speelt zij ook in het ‘Café de los Maestros’ orkest uit Argentinië. Daar neemt ze samen met diezelfde Fernando Suarez Paz de vioolpartijen voor haar rekening. Met dit orkest, het Argentijnse antwoord op de Cubaanse Buena Vista Social Club, tourt Tanya over de gehele wereld.

Ben van den Dungen
Verder speelt in Musica Extrema de sopraansaxofonist Ben van den Dungen. Al decennia lang is hij werkzaam als jazzmusicus. Onder andere bekend van één van Europa’s bekendste latin-jazz formaties: Nueva Manteca. Hij is als docent verbonden aan de jazz-afdeling van het conservatorium van Rotterdam, Codarts, waar hij ook jaren als artistiek coördinator werkzaam was.

Rob van Kreeveld
Pianist Rob van Kreeveld is zoals men zegt een ‘musician musician’. De peetvader van een nieuwe generatie pianisten in Nederland. Een bijzondere improvisator in zowel klassieke als jazzmuziek. Rob heeft een ellenlange staat van dienst met een uitdagende tegenstrijdigheid, zoals zijn muzikale directie bij Paul van Vliet tot een cd-opname met Stan Getz. Als docent was hij verbonden aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam.

Thomas Pol
Thomas Pol is een van de nieuwe aanwinsten van Musica Extrema en speelt in het programma Club Vaudeville contrabas en tuba. Na zijn studie op het Rotterdams conservatorium verhuisde hij naar New Orleans om na een aantal jaar terug te keren als een ‘swinger’ pur sang op de bas. Een jong talent waar je niet om heen kunt.

Job Hubatka
​​Geïnspireerd door ‘the High Priestess of Soul “Nina Simone” begon hij met jazz-zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam studeerde hij af met klassiek zang. Job Hubatka vertolkte onder andere rollen in opera’s van Purcell (The Tempest), Salieri, Donizetti (l’Elisir d’Amore), Rossini en Strauss (Die Fledermaus). Hij zong en speelde in succesvolle producties in binnen- en buitenland van hedendaagse componisten zoals Chiel Meijering (Alzheimer), Edward Top, Maria de Alvear (Colourful Penis), Huba de Graaff (Diepvlees), Kris Defoort (Daral Shaga). Bij de Nederlandse Opera werkte hij mee aan A Dog’s Heart van Alexander Raskalov.

Joris Lutz
Joris is  bekend van talloze theatershows zoals o.a. Oebelemet VOF de Kunst , BakkerLutz en tv-programma’s waarvan ‘Ha die Pa’ de bekendste is. Vaak springen dingen als Dancing with the stars en recentelijk een Amstelcommercial het meest in het oog maar het echte werk speelt zich vaak buiten de directe zichtlijnen af hoewel de rol in Flikken Maastricht in mei een hele leuke ervaring was.

Dit artikel delen: