Omschrijving: Uitverkochte zaal genoot van meesterlijk gitaarspel
Datum: 16-10-2016
Aanvang: 14:30 uur

Zondagmiddag waren het de nu eens superzachte, dan weer krachtig roffelende klanken van de flamencogitaar die de uitverkochte zaal van de Thamerkerk tot aan het houten dak vulden.

De Stichting Culturele Activiteiten (SCAU) had gitarist Eric Vaarzon Morel uitgenodigd. Dat bleek gezien de grote opkomst en het veelvuldig opklinkend hartelijk applaus een goede greep.

Er zat een meester op het podium, met (het instrument was nog van topgitarist Paco Pena) de Stradivarius onder de gitaren in zijn handen en twee prachtinstrumenten naast zich waarmee hij kon afwisselen.

Zijn langdurige opleidingstijd en decennialange ervaring in Spanje hebben Vaarzon Morel tot een ware specialist in de typisch Spaanse gitaarmuziek met zijn vurige, melancholieke of uitgelaten flamenco’s en fandangos’s gemaakt. Uit de losse pols en omlijst door illustratieve anekdotes leidde hij de gespeelde nummers in. Het zijn allemaal eigen, oorspronkelijke, composities of oude stukken waaraan hij letterlijk zijn persoonlijke noten heeft toegevoegd. Zodat het eigenlijk nieuwe composities werden.

Het publiek, onder wie veel bezoekers en fans van buiten Uithoorn, genoot. Dat bleek ook uit de lange rij muziekliefhebbers die bij de even virtuoze als ontspannen rasmuzikant een gesigneerde CD kwamen kopen. Menigeen bleef met Vaarzon Morel nog even napraten over zijn prachtige prestaties en de mooie muziek.

Op zondag 20 november, 14.30 uur, verzorgen de bekende fluitiste Eleonore Pameijer met aan de piano Andrei Banciu op het SCAU-podium een recital met composities van onder ander Schumann, Donizetti, Debussy en Fauré, met ook interessante stukken van Joods-Nederlandse componisten.

Dit artikel delen: