Omschrijving: Swingend Kerstconcert door Rudolph and the Cranberries
Datum: 18-12-2016
Aanvang: 14:30 uur

Stemmen van zangers zijn kwetsbare organen, vatbaar als ze zijn voor zware verkoudheid, keelontsteking of griep.

De Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn (SCAU) werd er vrijdag mee geconfronteerd toen Judith Beuse en haar jazztrio JUUZZ om die reden het optreden bij het Kerstconcert van de SCAU, zondagmiddag in de Thamerkerk, moest afzeggen.

Gelukkig was snel een passend alternatief gevonden. Het vocaal kwartet met gitaarbegeleiding Rudolph and the Cranberries was op deze korte termijn beschikbaar en kon zondag inspringen.

Geschoolde stemmen

De bezoekers van het maandelijkse zondagmiddagconcert zullen geen spijt hebben gehad van hun rit of wandeling naar de Amsteldijk. Vera Buijink, Minka Bodemann en June Fermie zijn als zangeressen op de Jazzafdeling van het Amsterdams Conservatorium uitstekend opgeleid. Ze ontmoetten elkaar muzikaal in 2012 tijdens een spontaan kerstoptreden in de Amsterdamse Kalverstraat. Sindsdien zijn ze, samen met gitarist en zanger Nico Maas, als close harmony zingend kwartet succesvol de podia opgegaan als ensemble Rudolph and the Cranberries.

Glaszuiver en welluidend klonken de mooie stemmen van het kwartet in een reeks meerstemmige, zelf smaakvol en harmonisch knap gearrangeerde, versies van bekende en minder bekende kerstliedjes en songs. Met goed gekozen akkoorden en simpel doeltreffende ritmiek werden de in cranberryrood geklede zangeressen ondersteund door de gitaarbegeleiding.

Kort na de jaarwisseling, op zondag 15 januari, 14.30 uur, verzorgt de, in de Ronde Venen woonachtige, Russische pianiste Helena Basilova het Nieuwjaarsconcert van de SCAU, samen met de jonge violiste Tosca Obdam. Zij won in 2011 het Oscar Back Viool Concours. Gespeeld worden werken van onder andere Bach, Korngold, Janacek en Brahms.

Dit artikel delen: