Omschrijving: SCAU-kerstconcert
Datum: 13-12-2015
Aanvang: 14:30 uur

De Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn (SCAU) had dit jaar weer het Franz Liszt Kamerkoor uitgenodigd om zondagmiddag het traditionele kerstconcert in de Thamerkerk te verzorgen. Het koor heeft in Uithoorn en omgeving een flink en trouw publiek. Dat was zondag te merken, want de SCAU had alle beschikbare kaarten verkocht en de met groen aangeklede en van feestelijke kerstverlichting voorziene zaal was vol.

Dirigent Eric Jan Joosse had een afwisselend programma samengesteld met behalve de bijdragen van het koor ook de medewerking van twee instrumentale solisten: Cees van der Poel, orgel en Gerlieke Aartsen, hobo.

Het koor begeleidend of als duo, zoals in het mooi gespeelde deel uit de sonate in g van J.S.Bach, zorgden deze twee musici voor kleurrijke afwisseling met de koorstukken. Van Telemann tot Berlioz, van Kodaly tot Gustav Holst, het concert werd een aangename muzikale kerstreis door de tijd en door verschillende landen. Waar mogelijk liet dirigent Joosse in goed gelukte eigen bewerkingen de uitstekende hoboïste extra instrumentale bijdragen leveren. Zo werden muzikale medewerkers, op het podium en op de orgelbank in de hoogte, efficiënt ingezet.

Dat gold ook voor het publiek, want stilzitten was er in het laatste lied niet bij. Staande werd door allen in de zaal uit volle borst als slotlied de Engelstalige versie van “Komt allen tezamen” gezongen. Voor het SCAU-publiek werd dat een mooi muzikaal begin van de Kerstdagen.

Bob Berkemeier

Dit artikel delen: