Omschrijving: Close harmony van de bovenste plank
Datum: 10-02-2019
Aanvang: 14:30 uur

In de goed gevulde Schutse presenteerde “The New Amsterdam Voices” zondagmiddag een afwisselend en fraai uitgebalanceerd close harmony programma.

De zeven zangers en zangeressen van dit a capella ensemble lieten het publiek van de Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn (SCAU) horen dat de Afdeling Jazz-zang van het Amsterdams Conservatorium voortreffelijke vocale professionals opleidt.

Want daar komen ze vandaan: June Fermie, Vera Buijink, Marieke Smit, Minka Bodemann, Hebe Vrijhof, Pepijn van der Sande en Willem de Beer. Zingend in de koorklas merkten ze dat het ook leuk is om in kleiner verband een mix van jazz en pop te gaan zingen. Zo ontstond hun groep “The New Amsterdam Voices”.

 

Knappe arrangementen

Creatief als ze zijn, bewerkten de pas afgestudeerde jonge vocalisten en hun huisarrangeur Maartje Meijer songs uit het bestaande repertoire voor hun ensemble, zoals songs van Stevie Wonder of John Mitchell. Glaszuiver, fraai genuanceerd van toon, ritmisch scherp en met een fantastische balans tussen de zeven stemmen klonken songs als Lately”, ”Little Green” of “Blame it on the Boogie”.

Ramses Shaffy werd geëerd met een originele en stijlvolle bewerking door Tijn Wybenga van het bekende “Zing, Vecht, Huil, Lach, Werk en Bewonder”. Maar ook kon het SCAU-publiek genieten van eigen composities van de ensembleleden, ook met eigen tekst, zoals het fijnzinnige en gevoelige “Vogelvlucht” van Hebe Vrijhof.

Aan het slot van deze onderhoudende middag werden speciaal de dames in de zaal toegezongen met “Señorita”. Met als toegift een fraaie bewerking van de song “Ol’ man River” uit de musical “The Showboat” werden de bezoekers bedankt voor hun stevige applaus.

Het volgende SCAU-concert is op zondag 10 maart. Al succesvol op weg naar de grote podia concerteren dan violiste Noa Wildschut en pianiste Elisabeth Brauss op het SCAU-podium in De Schutse. Informatie daarover en over de kaartverkoop biedt de website van de SCAU, www.scau.nl.

Dit artikel delen: