Omschrijving: Originele liedjes met Lonneke Dort
Datum: 17-11-2019
Aanvang: 14:30 uur

 

Zondagmiddag stond de jonge cabaretière Lonneke Dort in De Schutse op het podium van de Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn (SCAU).

De SCAU ziet het als haar taak ook steeds jonge aankomende podiumkunstenaars een kans te bieden om zich te presenteren. Die kans kreeg Lonneke Dort in Uithoorn met de try out van haar nieuwe programma “Na de lieve vrede”. Als winnaar van het Griffioen/Zuidpleinfestival besloot zij verder te gaan op het cabaretpodium. Zij volgde de kleinkunstopleiding in Den Bosch.

Geestige teksten

Zich zelf begeleidend op de gitaar zong zij haar taalvaardig zelf geschreven liedjes met geestige teksten.

De ene keer was dat met een knipoog naar onmisbare boekhouders die eigen gebrek van de opdrachtgever aan cijfermatige ordening gelukkig met hun deskundigheid kunnen compenseren. De andere keer had zij een grappige tekst bedacht over redenen waarom mensen ergens van weg rennen.

Het vredelievende publiek in de goed gevulde zaal liet zich niet makkelijk verleiden, toen de cabaretière vrijwilligers uitnodigde even ruzie met haar te maken. Maar gelukkig was er onder de dertig leerlingen van het Alkwin College, die als gast door de SCAU waren uitgenodigd, een dappere vrijwilliger die vertelde dat een ruzietje af en toe wel degelijk leuk was. Dit was trouwens ook een van de thema’s in haar leven: je angst om confrontaties aan te gaan overwinnen.

Op zondag 15 december geeft het Vocaal Ensemble Corde Vocali onder leiding van Eric Jan Joosse in De Schutse een kerstconcert met de titel “Het mysterie van Kerst”. Medewerking verleent cellist Joost Eijlander. De website van de SCAU, www. scau.nl, bevat nadere informatie en via de website zijn al kaarten te bestellen.

Dit artikel delen: