Omschrijving: *GEANNULEERD!!* KERSTCONCERT 19 DECEMBER 2021 *GEANNULEERD!!*
Datum: 19-12-2021
Aanvang: 14:30 uur

GEANNULEERD
Na het sublieme optreden van meesterpianist Hannes Minnaar op zondag 21 november j.l. verheugen we ons op het tweejaarlijkse kerstconcert op zondag 19 december a.s. Dan verwelkomen we op het podium van De Schutse Alphens Kamerkoor Cantabile onder de bezielende leiding van dirigent Simon Stelling. In het verleden zijn ze al eerder bij de SCAU te gast geweest, met groot succes, toen nog in de Thamerkerk.

Cantabile brengt een zeer afwisselend kerstprogramma. Onder de titel ‘Licht in de duisternis’ komt kerstmuziek uit alle windstreken voorbij. Naast vertrouwde composities brengen de zangers ook recentere werken voor het voetlicht, o.a. van James MacMillan, Philip Stopford en Ola Gjeilo.
Ook twee serene koorstukken uit de Franse traditie ontbreken niet: ‘Het afscheid van de herders aan de heilige familie’ uit ‘L’ Enfance du Christ’ van Berlioz en Cantique de Jean Racine van Fauré.
Tussen de bedrijven door speelt Simon Stelling op orgel en piano twee keer een muzikaal intermezzo.
De begeleiding van het koor wordt verzorgd door Alexander Schippers, een leerling van Simon Stelling. Het programma kent geen pauze.


Programma (zonder pauze!)

1. Once in Royal David’s City

2. Oh come, all ye faithful

3a. In the bleak midwinter
b. Gabriel’s Message
c. Omni die dic Mariae

4. Intermezzo

5a. O Radiant Dawn – James MacMillan
b. Do not be afraid – Philip W.J. Stopford
c. The Ground – Ola Gjeilo

6a. l’Adieu des Bergers á la Sainte Famille – Hector Berlioz
b. Cantique de Jean Racine – Gabriel Fauré

7. Intermezzo

8a. Es ist ein Ros entsprungen
b. Stille Nacht
c. O du fröhliche

9a. Candlelight Carol – John Rutter
b. I’ll be home for Christmas
c. Go tell it on the Mountains

10. Hark the herald angels sing
————————————————————————–

Kaarten zijn te koop via deze website; ga naar ‘Tickets’ of ‘Kaarten bestellen’ en volg de instructies. Ongeveer een week van te voren begint de verkoop van losse kaarten in de boekhandels Read Shop Express (Zijdelwaardplein) en Bruna (Amstelplein). Ze kosten € 15,– per stuk; jongeren tot en met 16 jaar betalen slechts €7,50. Toegang is alleen mogelijk met de QR-code (groen vinkje) van de CoronaCheck, met een negatief PCR-testresultaat van maximaal 24 uur oud (Testen voor toegang), of met een papieren vaccinatiebewijs. Mondkapje hoeft niet, mag wel.
Voor vragen en informatie kunt u terecht bij de secretaris van de SCAU, Anton Furnee;
zijn e-mailadres is: secretariaat.scau@gmail.com

En nu maar duimen, hopen en bidden – al naar gelang uw overtuiging – dat het allemaal door zal gaan… Mochten de coronaregels onverhoopt strenger worden waardoor het kerstconcert niet door kan gaan, dan krijgt u uiteraard uw geld terug. Of u kiest ervoor om het bedrag te doneren aan de SCAU.

GEANNULEERD

Dit artikel delen: