Omschrijving: ‘Kerst met Koningsberger’ Kerstconcert met Maarten Koningsberger (bariton) en Matangi Strijkkwartet
Datum: 17-12-2023
Aanvang: 14:30 uur

‘Maarten Koningsberger is een geboren liedzanger. Zijn stem is zuiver, soepel, mooi van timbre, beheerst in dynamiek. Hij kan met een enkele frase meteen de juiste sfeer raken en communiceert uitstekend met zijn publiek. Eerst en vooral is Koningsberger een verhalenverteller’, aldus dagblad Trouw na een recital van deze Nederlandse bariton.

Maarten Koningsberger studeerde bij uitmuntende leermeesters als Max van Egmond, Udo Reinemann, Elisabeth Schwarzkopf en Margreet Honig. Hij trad op in alle grote concertzalen van de wereld en heeft inmiddels zo’n dertig CD’s opgenomen. Jarenlang was hij als docent  verbonden aan het Amsterdams Conservatorium.

In het Beethovenjaar 2020 was Koningsberger ook te gast bij de SCAU, toen met Ierse en Schotse volksliederen van deze componist. Hij werd toen begeleid door The Atlantic Trio.
Voor dit originele Kerstconcert neemt hij zijn vrienden van het befaamde Matangi Strijkkwartet mee. Samen brengen ze kerstmuziek van klassieke componisten, bijvoorbeeld ‘Wiegenlied’ van Brahms en ‘Noël’ van Fauré, maar ook kerstliedjes uit de volksmuziek (‘Il est né le divin enfant’) en lichtvoetig kerstrepertoire zoals  ‘Jingle Bells’ en ‘Let it snow!’. Ook Godfried Bomans en Jules de Korte komen voorbij… Ter afwisseling speelt Matangi muzikale intermezzo’s, o.a. van Schubert en Mendelssohn. Een verrassend en veelzijdig programma! Het publiek zal ongetwijfeld in een warme kerstsfeer komen.

Kaarten bestellen
Dit artikel delen: