Omschrijving: Hartverwarmend jeugdig elan bij trio ZAZI
Datum: 15-11-2015
Aanvang: 14:30 uur

Buiten gierde zondagmiddag de herfstwind om de Thamerkerk aan de Amstel, maar binnen was het licht en warm. De stoelen in de zaal en op het balkon waren met ruim honderd bezoekers vrijwel allemaal bezet. Het vaste publiek van de Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn (SCAU) en tientallen kopers van losse kaarten kwamen voor een optreden van het Trio ZAZI en dat stelde hen niet teleur.

Sabien Bosselaar, Dafne Holtland en Margriet Planting ontmoetten elkaar muzikaal bij toeval een jaar of tien jaar geleden in Parijs. Ze zingen alle drie heel goed en bespelen verschillende instrumenten. Het klikte tussen hen en sindsdien vormen ze al tien jaar het succesvolle trio ZAZI.

Drie jaar geleden waren ze ook bij de SCAU. Dit keer brachten ze een nieuw programma van Engelstalige en een reeks Nederlandse liedjes op teksten van onder andere de door hen bewonderde Drs. P en Hans Dorresteijn. De fleurige, wel op een goed verwarmde ruimte afgestemde, kleding, de attributen en accessoires, alles is met smaakvolle fantasie gemaakt of opgefleurd, zoals de met blauwe nagellak gekleurde cello, de witte piano die ze zelf meebrachten en de choreografie bij de liedjes.

Hun nieuwe tourrneeprogramma kreeg de titel “Supernova” en is geïnspireerd op de mystiek van de sterrenhemel. De drie professioneel geschoolde stemmen klonken muzikaal naadloos, zuiver en welluidend op elkaar afgestemd. Losjes maar ook precies en met een hartverwarmende ontspannen en jeugdige presentatie werden de nu eens snelle en vrolijke, dan weer wat melancholieke liedjes gezongen. Over de liefde natuurlijk maar ook over patat frites en zelfs over de geneugten van het leven in Uithoorn. Want ook daarin hadden de dames zich verdiept toen ze een liedje speciaal voor het Uithoornse SCAU-publiek bedachten.

Zo namen de drie oermuzikale jonge vrouwen de luisteraars mee op een afwisselende reis door het lichte lied. Sabien, Dafne en Margriet begeleidden zichzelf veelzijdig op piano, keyboard, mandoline, gitaar, accordeon en cello, instrumentaal in wisselende combinaties.

Cabaretlied of een vleugje jazz, alles werd met zichtbaar plezier opgediend, in charmante communicatie met het publiek tijdens een korte toelichting hier en daar of een alerte reactie op iets wat in de zaal gebeurde. Aan het slot klonk een fors en verdiend applaus van het SCAU-publiek, dat na de  toegift ongetwijfeld opgewekt naar huis ging.

Over een maand, op zondag 13 december, is het SCAU-podium in de Thamerkerk voor het kerstconcert door het Franz Lisztkoor, dit keer met solistische bijdragen van hoboïste Gerlieke Aartsen en organist Cees van der Poel.

Bob Berkemeier

Dit artikel delen: