Omschrijving: Het Franse chanson is bij Philippe Elan nog springlevend
Datum: 19-10-2014
Aanvang: 14:30 uur

Het publiek van de Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn (SCAU) kon zondagmiddag de chansonnier Philippe Elan op het podium van de Thamerkerk horen en zien zingen.

De in Frankrijk geboren Elan woont in Amsterdam en treedt al ruim vijfentwintig jaar in Nederland op. Maar de routine heeft nog allerminst vat op hem gekregen, want enthousiast en vol vuur presenteerde hij bij de SCAU zijn gevarieerde programma “Chansons toujours”.

Niet alleen klonken nummers die in het Europese Songfestival hoog op de lijst van succesnummers waren geëindigd, zoals liedjes van Frida Bocara en Vicky Leandros. Ook genoot het publiek in de goed gevulde zaal van uitstapjes naar bekende nummers van Ramses Shaffy(“Zing, vecht, huil, bid, lach, werk!”) en van al wat oudere, maar nog springlevende liedjes van grote chansonniers als Charles Trenet en Charles Aznavour.

Voor veel liefhebbers in de zaal werd de middag daardoor ook een feest der herkenning, zoals aan het meeklappen en meebewegen nu en dan wel was te merken. Dat zijn publiek aandachtig en met plezier luisterde en keek, daar zorgde Elan wel voor met zijn dynamische podiumuitstraling, zijn mooie stem, zijn beweeglijkheid en zijn vlotte toelichtingen bij de diverse nummers.

Aan de piano en op de gitaar werd hij met eersteklas muzikaal vakmanschap bijgestaan door Reyer Zwart, die tevens zijn producer en arrangeur is.

Pas na twee toegiften mochten de beide muzikanten weg.

Op zondag 23 november, om 14.30 uur, speelt het Gaudi Kwartet in de Thamerkerk strijkkwartetten van Mozart, Dvorak en Ravel. Informatie daarover vindt men op www.scau.nl.
Bob Berkemeier

Dit artikel delen: