Omschrijving: Feestelijke slotconcert – ‘Carte Blanche voor Bob Berkemeier’ Clara de Vries (sopraan), Hanka Clout (klarinet) en Steven Faber (piano)
Datum: 21-04-2024
Aanvang: 14:30 uur

In december 2023 viert voorzitter van de SCAU Bob Berkemeier zijn 75ste verjaardag. Daarom krijgt hij carte blanche in deze feestelijke seizoensafsluiting. Bob heeft fantastische musici uitgenodigd: zijn ‘muzikale vriendin’ Clara de Vries (sopraan), klarinettist Hanka Clout en pianist Steven Faber. Clara de Vries woont in Zwolle en is een gerenommeerd zangeres en zangpedagoge, die veertien jaar lang les heeft gehad van de internationaal bekende alt Aafje Heynis, en daarna van Charlotte Margiono. Zij is daardoor stevig geworteld in de traditie van de Hollandse zangschool. Ze heeft meegewerkt aan opera’s van o.a. Händel en Adams en tournees gemaakt door Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Canada, Korea, Singapore en Indonesië.

Met z’n drieën brengen zij het romantische ‘Der Hirt auf dem Felsen’ van Schubert en een aria uit de opera ‘La Clemenza di Tito’ van Mozart; deze aria bevat een grote klarinetsolo, die hij schreef voor een bevriende klarinettist in het orkest. Klarinet en piano spelen de hoofdrol in de Fantasiestücke van Schumann. Hanka Clout en Steven Faber soleren allebei in werken van twee vrouwelijke componisten: Bacewicz (klarinet) en Lili Boulanger (piano). Wat een feest!

Kaarten bestellen
Dit artikel delen: