Omschrijving: Sprankelende tangomiddag met Trio Escapada
Datum: 19-03-2017
Aanvang: 14:30 uur

De enthousiaste manier van muziek maken van het Trio Escapada viel prima in de smaak bij de bezoekers van het tangoconcert zondagmiddag in de Thamerkerk. De Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn (SCAU) had deze maand weer eens gekozen voor de lichte muze.

Nu moet je als muzikant om overtuigend tangomuziek te spelen wel degelijk stevig vakmanschap in huis hebben, want zo licht is tangomuziek niet. Een componist als Astor Piazzolla bezat dat muzikaal vakmanschap. Hij had dan ook gestudeerd bij vooraanstaande componisten in Amerika en Europa die collega’s als Leonard Bernstein onder hun hoede hadden. De drie voortreffelijke muzikanten van het Trio Escapada wisten precies hoe ze de meeslepende klanken en pittige ritmes van een reeks Piazzolla -tango’s, maar ook van andere en eigen composities, swingend bij hun aandachtige en meelevende publiek moesten laten landen.

Emma Breedveld deed dat virtuoos met haar energieke vioolspel. Bence Huszar, geboren in Hongarije, zette er warme celloklanken onder. Als jarige werd hij vanuit de zaal wel eerst verrast met een spontaan “Lang zal hij leven”. Sebastiaan van Delft verdeelde zijn activiteiten, met levendig spel, tussen de vleugel en zijn op een barkruk geplaatste handorgeltje. Emma Breedveld leidde de onderdelen van dit afwisselende programma al even sprankelend in zoals ze speelde. Zo werd het publiek op een onderhoudende manier meegenomen van Piazzolla naar Villa Lobos, van Hongaarse volksmelodieën naar vlotte eigen bewerkingen door de drie musici.

Op zondag 23 april beëindigt de SCAU, die volgend jaar 25 jaar bestaat, dit seizoen met het verrassende kleinkunst-theaterprogramma van De Andersons, “Hier dooft het licht”.

Dit artikel delen: