Omschrijving: ‘Bloedmooi Wijnrood’ Beatrice van der Poel en Tim Eijmaal met een persoonlijk concert vol weemoed
Datum: 14-02-2021
Aanvang: 14:30 uur

20 Juni 2021, 14.30 uur: ‘Bloedmooi Wijnrood’

Beatrice van der Poel en Tim Eijmaal met een persoonlijk concert vol weemoed

Het optreden van Beatrice van der Poel en Tim Eijmaal op 14 februari j.l. moest helaas geannuleerd worden vanwege de maatregelen om het coronavirus te beteugelen. In overleg met de artiesten heeft de Sectie Proza & Muziek van de SCAU een nieuwe datum gevonden, waarop het hopelijk wél lukt: 20 juni a.s. Zelfde tijd, zelfde plaats. Noteer deze datum vast in uw agenda. In de rubriek ‘Februari – Meer Info’ op de home-pagina van deze website is veel achtergrondinformatie over Beatrice van der Poel te vinden.

In het programma ‘Bloedmooi Wijnrood’ speelt zij mooiste liedjes en gloednieuw materiaal van haar album ‘Montere Weemoed’ dat door Frits Spits in zijn programma de Taalstaat werd gelanceerd. Geïnspireerd door haar samenwerking met auteur Thomas Verbogt waarmee ze een voorstelling maakte, bracht ze een nieuw album uit. Beatrice laat zich niet in één hokje plaatsen en zoekt de muzikale grenzen op: pop, jazz, kleinkunst, soul en blues worden met elkaar vermengd. Songs schrijft ze op gitaar of op haar vintage Lapsteel uit 1936. Voor een gedicht van de overleden TV-presentator en dichter Wim Brands schreef ze de muziek.

Beatrice van der Poel en Tim Eijmaal. Foto: Jano van Gool

Gitarist Tim Eijmaal (o.a. bij Sven Hammond, Matt Simons. New Cool Collective) arrangeerde en produceerde het album. Samen brengen ze een gloedvol en persoonlijk concert vol weemoed, blues, poëzie en een aantal vertaalde songs van Jimi Hendrix.

Beatrice van der Poel bracht al eerder albums uit en verleent haar stem regelmatig aan luisterboeken, zoals ‘Judas’ van Astrid Holleeder. Ze won in 2015 de Storytel Luisterboek Award met ‘Een weeffout in onze sterren’ van John Green. Haar voorstelling ‘Electric Lady’ – een Nederlandstalige ode aan Jimi Hendrix – oogstte viersterrenrecensies.

Met Thomas Verbogt maakte ze de literaire muziekvoorstelling ‘Montere Weemoed’ (te zien en te horen geweest bij de SCAU in december 2018). Elke week is ze te horen als radio DJ bij 40Up Radio dat uitgezonden wordt op RTV Noord-Holland.

Geannuleerd

Dit artikel delen: