Verder luisteren na het optreden van Elke Vierveijzer                    Ruurd van der Weg

Ook zo genoten van het ‘genadeloos’ mooie optreden van Elke Vierveijzer? Met haar schurende en troostende, nu eens absurde, dan weer bitterzoete liedjes deed zij mij regelmatig denken aan Conny Stuart en Jasperina de Jong (wie kent ze nog?). Ook Brigitte Kaandorp kwam in mij op. Een groot compliment aan deze beginnende artieste! Hieronder drie tips om verder te luisteren.

1) Naast het programma ‘Zonder Genade’, dat Elke bracht in Uithoorn, toert zij rond met een voorstelling met liedjes van Maarten van Roozendaal, die in 2013 op 51-jarige leeftijd overleed. Dat programma heet ‘Om te janken zo mooi’. Elke zong als toegift afgelopen zondag het lied ‘Christoffel’ van Maarten van Roozendaal. Dat lied is te vinden op de CD in hardcover boek in A4-formaat met alle songteksten en bladmuziek van zijn liedjes: ‘Jij blijft bij mij’ (HAX 2366). Een aanrader.

2) Eva Crutzen zou u kunnen kennen van de absurdistische humor van het programma Klikbeet. Met haar nieuwe programma ‘Opslaan als’ toert ze nu door Nederland. Haar talent wordt in alle kranten geroemd en bezoekers van haar voorstellingen zijn regelmatig ‘blown away’ door deze cabaretière die met niemand te vergelijken is. Haar onderwerpen zijn even komisch als dat ze schrijnend zijn.

3) Afgelopen twee seizoenen stonden Yentl en De Boer voor louter uitverkochte zalen met hun debuutvoorstelling De snoepwinkel is gesloten. Pers en publiek prezen hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. De voorstelling leverde ze de Annie M.G. Schmidtprijs op voor beste theaterlied (Ik heb een man gekend) en een nominatie voor de Neerlands Hoop. Hun nieuwe programma heet: ‘Magie’. Nieuwe liedjes, gecombineerd met bizarre verhalen en personages.