De CD met de Goldbergvariaties van Bach en Gedanken zu Bach van Daan Manneke, gespeeld door Hannes Minnaar, heeft de Edison Klassiek in de categorie Solo Instrument gewonnen! Daarnaast dingt hij ook mee in de categorie ‘Publieksprijs’. Hannes Minnaar bracht vorig jaar op 21 november in De Schutse het hele programma van de CD (naar eigen zeggen bewaart hij fijne herinneringen aan dat concert). Hij speelde toen trouwens op exact dezelfde Chris Maene-vleugel waarop de CD is opgenomen.

Uit het juryrapport:
Bachs Goldbergvariaties en de summiere aanwijzingen daarbij hebben al eindeloos veel én uiteenlopende uitvoeringen opgeleverd – soms met egosaus overgoten. Zo volstrekt niet deze van Hannes Minnaar! Hij heeft met zijn CD een nieuwe, bijna terloopse oerversie afgeleverd. Zijn integere spel is bescheiden en zonder opsmuk, maar altijd boeiend. 

Zowel in de energieke als verstilde delen klinkt subtiele dynamiek, altijd met een prachtig legato, zingende toon en een voorwaartse drive.

Minnaar laat de muziek voor zichzelf spreken en forceert niets, maar versiert hier en daar toch op interessante wijze. Alles klinkt intelligent, licht en stromend en volkomen logisch. Nergens heb je het idee dat Minnaar zijn wil oplegt, alsof hij zijn ego als interpretator heeft uitgeschakeld en alleen maar de klank- en geesteswereld van Bach optimaal tot leven probeert te wekken.

Denkend aan de ‘kerkentour’ die Minnaar maakte, is de opname in de Waalse Kerk een doordachte keuze, die wonderwel geen afbreuk doet aan de transparantie van de pianoklank. En als luxewaar is ook nog het inventieve, met muzikale citaten doordrenkte Gedanken zuBach – Ach wie flüchtig, ach wie nichtig van Daan Manneke te horen, dat hij speciaal voor de concertserie componeerde. Het maakt de fenomenale CD af.