Datum: 15 September 2019
Aanvang: 14.30 uur (deuren van de zaal gaan om 14.00 uur open)
Locatie: De Schutse, Uithoorn

Gerard Alderliefste en Cor Bakker – En Route

Cor Bakker gaat op de Franse tour. Samen met zanger/gitarist Gerard Alderliefste stapt hij in de Citroën DS om af te reizen naar Uithoorn.  Cor en Gerard hebben allebei een passie voor het Franse lied. Daarom vormt het mooiste repertoire uit Frankrijk de rode draad voor hun programma. Het werk van Julien Clerc, Michel Fugain, Frida Boccara, de Poppy’s en vele andere Franse idolen en iconen komt voorbij in dit intieme concert vol herinneringen. Dus ontkurk de wijn, want we gaan En Route!

Pianist Cor Bakker en zanger/gitarist Gerard Alderliefste hebben elkaar op meer dan één vlak gevonden. Allebei zijn ze, naast muzikant, ook vader van een jong kind en ze wonen op steenworp afstand van elkaar, in het hart van de Amsterdamse Jordaan. Dat moest wel tot iets moois leiden en dat heeft het ook gedaan. In de studio bij Bakker thuis werd het plan geboren om samen op reis te gaan. ‘En route’, met liedjes uit ons collectieve geheugen. Op reis naar de tijd dat we in de auto naar Frankrijk reden en luidkeels meezongen met Gérard Lenorman, Les Poppy’s, Michel Fugain en Jacques Brel. En dat we luisterden naar prachtige chansons als ‘Les moulins de mon coeur’ van Michel Legrand en ‘Laat me’ van Ramses Shaffy.

‘En Route’ is niet alleen een muzikaal programma, maar zit ook vol theatrale verrassingen. De gepassioneerde muzikanten zijn ook bewogen vertellers. Niet alleen delen ze de legendarische Shaffy-verhalen. Gerard vertelt het publiek ook hoe hij zijn dagelijkse werk als verslavingsarts combineert met zijn passie voor de Fransen, een volk van stevige innemers. Leg dat maar eens uit! En Cor komt achter zijn piano vandaan voor een act die hij nooit eerder durfde.

Dit theaterconcert maakt deel uit van de concertserie Cor Bakker ontvangt…, waarin de pianovirtuoos de laatste jaren steeds met verschillende vrienden het podium deelde. Na tournees met Brigitte Kaandorp, Mike Boddé en Louis van Dijk is nu de beurt aan Gerard Alderliefste. Met zijn band Alderliefsten scoorde hij hits als Une belle histoire/Een mooi verhaal en Laat me/Vivre .

Kaarten bestellen

Dit artikel delen: