Elsbet Remijn en Claudette Verhulst studeren klassiek piano. Ze leren elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Elsbet en Claudette behalen daar in 2014 hun Masterdiploma, respectievelijk bij Ellen Corver en David Kuijken.
Omdat beide pianistes ook grote affiniteit hebben met theater, besluiten zij dit te integreren in de concerten die zij geven. Zo ontstaat in 2013 het duo Beth & Flo: een pianoduo dat klassieke recitals geeft en deze opluistert met gesproken en gezongen woord. De muziek in een verhaal of context plaatsen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten van Beth & Flo.

‘Een vleugeltje klassiek’

Beth & Flo treden op bij festivals, zoals o.a. het Grachtenfestival Amsterdam, het Haags UIT Festival en het Peter de Grote Festival in Groningen. Een bijzondere gelegenheid is het EYE Filmbal 2016, waar het duo live muziek op twee vleugels speelt bij een stille film. Beth & Flo mogen zich als één van de jonge talenten presenteren in de Talent Stage van de BUMA Classical Convention in november 2015. In seizoen 2016-2017 wordt pianoduo Beth & Flo uitgenodigd te spelen in meer dan 25 huiskamers in Nederland en België voor ‘Kunst in de Kamer’. Deze ‘huiskamertour’ zet zich voort in seizoen 2017-2018. In oktober 2016 brengen Elsbet en Claudette hun eerste opnames uit onder de naam ‘Een Vleugeltje Klassiek’. De enige echte Beth & Flo-USB-stick in de vorm van een vleugel!

Bijzondere concertvoorstellingen

In 2013 en 2014 worden Elsbet en Claudette geselecteerd om deel te nemen aan het Café Theater Festival in Utrecht. Hiervoor maken zij in samenwerking met regisseur Elisabeth Boor twee concertvoorstellingen: in 2013 de voorstelling ‘Where did you get that hat?’, gebaseerd op de Music Hall – het varieté-theater in het 19e-eeuwse Engeland – in combinatie met klassiek pianorepertoire uit de 19e eeuw; en in 2014 de voorstelling ‘Oui, oui, zo ies èt levèn’, een vrolijk verhaal over de liefde, met muziek van Franse componisten en een enkele chanson.
In augustus 2015 spelen Elsbet en Claudette op het Grachtenfestival Amsterdam een gloednieuw geënsceneerd concert met de titel ‘Slaande Ovatie’, geregisseerd door Jorinde Keesmaat. Een rauw concert waarin pianomuziek en de vechtsport boksen hand in hand gaan, en tegelijk een experiment in hoezeer volledige lichamelijke uitputting effect heeft op het pianospel.
In de zomer van 2016 gaat het programma ‘Sitting in the garden’ in première, geregisseerd door Elisabeth Boor. Een vrolijke, eerlijke voorstelling waarin het duo hun pijlen richt op het kwaad en een tegenoffensief begint met muziek als wapen.