Meer informatie: ‘Diamanten in de sneeuw’ – Romantisch liedrecital door bariton Raoul Steffani op 15 oktober

15 oktober 2017, 14.30 uur, Thamerkerk Uithoorn

Raoul Steffani, bariton
Daan Boertien, piano

PROGRAMMA

Robert Schumann
Liederkreis, Opus 24 (Heine)
1. Morgens steh’ ich auf und frage
2. Es treibt mich hin
3. Ich wandelte unter den Bäumen
4. Lieb’ Liebchen
5. Schöne Wiege meiner Leiden
6. Warte, warte, wilder Schiffmann
7. Berg und Burgen schau’n herunter
8. Anfangs wollt’ ich fast verzagen
9. Mit Myrten und Rosen

Richard Strauss
Uit: Stimmungsbilder, Opus 9 (piano)
4. Träumerei
5. Heidebild

Clara Schumann
Uit: Sechs Lieder, Opus 13
2. Sie liebten sich beide (Heine)
6. Die stille Lotosblume (Geibel)

PAUZE

Richard Strauss
Liederen
* Ach Lieb, ich muss nun scheiden, Opus 21/3
* Ach weh mir, unglückhaftem Mann, Opus 21/4
* Heimliche Aufforderung, Opus 27/3
* Zueignung, Opus 10/1

Jean Sibelius
Uit: Vijf stukken voor piano, Opus. 75
3. Aspen
5. Granen

Jean Sibelius
Liederen
* Drömmen (Runeberg), Opus 13/5 (De droom)
* Demanten på marssnön (Wecksell), Opus 36/6 (De diamant in de sneeuw in maart)
* Den första kyssen (Runeberg), Opus 37/1 (De eerste kus)
* Flickan kom ifrån sin älsklings möte (Runeberg), Opus 37/5 (Het meisje kwam terug van haar geliefde)

BIOGRAFIEËN

Raoul Steffani
Raoul Steffani

Bariton Raoul Steffani studeerde bij Maarten Koningsberger en Xenia Meijer aan de conservatoria van Amsterdam en Tilburg en aan de Musikuniversität in Wenen. Momenteel studeert hij bij Margreet Honig aan de Dutch National Opera Academy in Amsterdam. Masterclasses volgde hij bij Thomas Hampson, Elly Ameling, Christa Ludwig, Graham Johnson, Marjana Lipovšek en Nelly Miricioiu.

In 2016 won Raoul naast het Grachtenfestival Conservatorium Concours ook de Elisabeth Evertsprijs; een tweejaarlijkse prijs voor een jong, Nederlands muziektalent van uitzonderlijk niveau. Als laureaat van het Prinses Christina Concours gaf hij op uitnodiging van de Nederlandse Ambassades concerten in Los Angeles, San Francisco, Vancouver, Calgary en Athene.

In 2017 vertolkt Raoul naast concerten met de philharmonie zuidnederland ook de basaria’s vertolken in de Matthäus Passion in het Concertgebouw. Daarnaast zal hij als finalist voor de Dutch Classical Talent Award met pianist Daan Boertien een tournee maken langs 12 Nederlandse concertzalen.

Al tweemaal was hij te horen in het Concertgebouw in Amsterdam bij de NTR ZaterdagMatinee: in „Semyon Kotko” van Prokofjev o.l.v. Vladimir Jurowsky en als
Kammersänger in Richard Strauss’ opera „Intermezzo” met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. David Zinman. Hij werkte eerder met dirigenten als Sigiswald Kuijken en Arjan Tien.

Raoul is ook zeer actief binnen het liedgenre en werkte in die hoedanigheid samen met onder andere Lucas en Arthur Jussen en de Duitse liedpianist Gerold Huber. Bovendien was hij meermaals te gast bij Podium Witteman, werd hij gevolgd in het nieuwe tv-format Talent boven Water van Brava en is hij regelmatig te horen op Radio 4.

Daan Boertien
Daan Boertien

Daan Boertien is een Nederlandse concertpianist die zich heeft gespecialiseerd in liedbegeleiding. Hij geeft concerten met verschillende zangers in binnen- en buitenland.
Op 10-jarige leeftijd werd Daan Boertien aangenomen bij de Young Musician’s Acadamy van het Conservatorium van Tilburg, bij wie hij les had van Jelena Bazova. Daarna studeerde hij bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zowel zijn Bachelor- als Masterdiploma behaalde. Momenteel studeert Daan Liedgestaltung aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg, bij de Duitse liedspecialist Burkhard Kehring.

In 2010 was Daan Boertien prijswinnaar van het Prinses Christinaconcours en in 2011 ontving hij tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen een Honorary Award for Outstanding Musicianship. In 2015 ontving hij de ‘Kunst aan de Dijk Prijs voor Jong Talent’.

De jonge pianist gaf reeds concerten in België, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Italië, Tunesië, Zwitserland en Canada. In Nederland trad hij onder meer op in het Concertgebouw, TivoliVredenburg, Muziekgebouw aan ’t IJ en Muziekgebouw Eindhoven. Ook is hij regelmatig (live) te horen op NPO Radio 4. De afgelopen jaren werkte Daan samen met zangers als Maarten Koningsberger, Maria Riccarda Wesseling, Marc Pantus en André Morsch.

Samen met bariton Raoul Steffani staat Daan Boertien in de finale van Dutch Classical Talent 17|18. In het voorjaar van 2018 zullen zij samen liedrecitals geven in de meest vooraanstaande concertzalen van Nederland, zoals TivoliVredenburg, Muziekgebouw Eindhoven en het Concertgebouw. De finale zal plaatsvinden in TivoliVredenburg op 29 april 2018.

Daan volgde masterclasses voor piano solo bij onder andere Enrico Pace, Leslie Howard en Naum Grubert. Verder kreeg hij voor liedinterpretatie belangrijke impulsen van Roger Vignoles, Julius Drake, Graham Johnson, Wolfram Rieger, Thomas Hampson, Margreet Honig, Christianne Stotijn, Anne Sofie van Otter en Brigitte Fassbaender.

Dit artikel delen: