Omschrijving: Jeugdconcert in De Schutse te Uithoorn
Datum: 02-02-2018
Aanvang: 09:00 uur

Vrijdag 2 februari 2018

Jeugdconcert in De Schutse te Uithoorn

De geschiedenis van het olifantje Babar – Poulenc
Peter en de Wolf – Prokofjev

Het Nationaal Symfonisch Kamerorkest (NASKA) o.l.v. Bob Berkemeier
m.m.v. verteller Marius Schalkwijk

Bestemd voor leerlingen uit de groepen 4 tot en met 8 van het basisonderwijs

Aanvang: 09.00 uur en 10.30 uur

In februari 2018 is het 25 jaar geleden dat de Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn (SCAU) werd opgericht. Sindsdien hebben vele bezoekers kunnen genieten van bijzondere concerten en evenementen op het gebied van klassieke muziek, cross-over, theater, cabaret en andere podiumkunsten.

In het jubileumseizoen 2017-2018 pakt de SCAU extra uit, onder andere met een gratis jeugdconcert.

Dankzij een ruimhartige subsidie van het Initiatievenfonds van de Gemeente Uithoorn bieden wij aan leerlingen van de groepen 4 tot en met 8 van alle basisscholen een jeugdconcert aan.

Dit concert zal gehouden worden op vrijdag 2 februari 2018 in multifunctioneel kerkgebouw De Schutse, De Mérodelaan 1, Uithoorn, vlakbij winkelcentrum Zijdelwaardplein.

De aanvangstijd is 09.00 uur. De belangstelling was meteen al zó overdonderend dat er om 10.30 uur een tweede concert gegeven zal worden. Beide concerten zijn volgeboekt: dat betekent zo’n 700 bezoekers in totaal (leerlingen en begeleiders)! De voorstelling duurt een klein uur. En er zijn voor de scholen geen kosten aan verbonden!

Uitgevoerd worden twee werken waarin dieren centraal staan: ‘De geschiedenis van het olifantje Babar’ van Poulenc en ‘Peter en de Wolf’ van Prokofjev.

Verteller Marius Schalkwijk en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest (NASKA) o.l.v. Bob Berkemeier brengen alle dieren muzikaal tot leven. Ook zullen er tijdens de uitvoering projecties via de beamer te zien zijn, zodat beeld en geluid elkaar versterken.

Dit concert is een ideale gelegenheid om jonge kinderen te laten kennis maken met klassieke muziek en met de verschillende instrumenten van een symfonieorkest. Er zal een lesbrief beschikbaar komen die op de scholen gebruikt kan worden om de klassen voor te bereiden op het concert.

N.B.: voor de goede orde: er kunnen voor dit jeugdconcert dus geen kaarten gekocht worden. Dit evenement is uitsluitend bedoeld voor leerlingen en begeleiders van de deelnemende basisscholen.

Dit artikel delen: